Hönttä ”Hönttis” Hilpurainen

Naamioteatteria ja tanssia yhdistelevä teos- ja työpajakonsepti

Hönttä ”Hönttis” Hilpurainen on hyväntahtoinen ja sympaattinen naamiohahmo, jonka parissa vauhtia riittää! Ensisijaisesti päiväkoti-ikäisille lapsille suunnatussa naamioteatteriesityksessä käsitellään erilaisia tunteita herättäviä kommelluksia humoristisin keinoin.

Hahmo jolla on valkoinen naamari kurkkaa nurkan takaa

Naamioteatteria ja nykytanssia yhdistelevä vuorovaikutuksellinen teos rakentuu huumorista, sanattomasta ilmaisusta sekä naamiohahmolle vastaan tulevista haasteista. Erilaisia tunteita läpikäyvän teoksen tavoitteena on sekä luoda katsojia viihdyttävä kokemus että haastaa ja kehittää lasten tunteiden tunnistamisen ja sympatian taitoja.

Työpajassa lapset pääsevät sekä heittäytymään liikkeen vietäväksi että rauhoittumaan hetkeen Hönttä ”Hönttis” Hilpuraisen johdolla. Tanssityöpajassa tehdään helppoja liikkeitä, joiden avulla syke nousee ja toivottavasti myös nauru virtaa. Ukkonen ohjaa liikkeet naamiohahmossaan, joten myös sanattomaan viestintään ja kehonilmaisuun kiinnitetään huomiota. Vauhdikkaamman osuuden lisäksi tehdään hengitys- ja rentoutumisharjoitus, jossa huomio suunnataan omaan kehoon, hiljaisuuteen sekä puheen ja melun minimoimiseen.

Esitys- ja työpajasisältö on räätälöitävissä myös muihin tilaisuuksiin, kuten esimerkiksi vanhemmille lapsiryhmille ala- ja yläkouluikäisistä toisen asteen opiskelijoihin, Tyky-päiville tai muihin tapahtumiin. Teos soveltuu esitettäväksi monipuolisesti eri lokaatioihin kuten ulko- tai sisätiloihin, päiväkodin pihoille tai näyttämölle. Teos on helposti liikuteltavissa eri ympäristöihin.

Esityksen kesto: noin 10 min
Esitys + työpaja -kokonaisuus: Noin 1 h, sisältäen esityksen ja 45 min työpajan

Ota yhteyttä: Anniina Ukkonen
ukkonenanniina@gmail.com
Puh. 040-5801099