Tapahtumakalenteri

Takaisin

Välissä-ryhmä: III sooloa

Tiloissa-konseptin nykytanssiryhmän Välissä kolmen tanssijan sooloteokset Barker-teatterilla Turussa touko-kesäkuun vaihteessa.

Illan aikana nähdään teokset kolmelta tanssitaiteilijalta:
Riikka Voutilainen – ylikuorma / overload
Evgeny Kostyukov – Rainbow Walker
Amanda Vuori – Huuru – pehmentyminen sille on

Sooloillan kokonaiskesto n. 1,5 h (esitysten välissä ei väliaikaa). Esitysten jälkeen pidetään lyhyt tauko, jonka jälkeen järjestetään rento keskustelutilaisuus Barker-teatterin aulassa.

Esitykset

Barker-teatterilla, Linnankatu 31 (4. krs)

Torstai 30.5 klo 19
Perjantai 31.5 klo 19
Lauantai 1.6 klo 19

 

Liput

20€/10€/5€
Lippuvaraukset sähköpostilla osoitteeseen liput@barkerteatteri.fi

 

Työryhmä

Tuotanto: Tiloissa-konsepti yhteistyössä Barker-teatterin kanssa
Kuva: Riikka Voutilainen, Jenni Honkamaa ja Amanda Vuori

 

Teokset

Riikka Voutilainen: ylikuorma / overload

Tanssija ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Riikka Voutilaisen teos ylikuorma / overload kertoo ylitsepursuavasta, ryöppyävästä lastista, jota kukin kantaa. Taakasta ja moskasta mitä kertyy kaikilla joka nurkkaan. Ylikulutuksesta ja ylikuormasta, hamstrauksesta, ja turhista unohdetuista nurkkauksista, jonka lattialankkujen alla saattaa piillä aarre, joka jää mahdollisesti vuosisatojen ajaksi huomaamatta kaiken pakkautuessa sen päälle. Hermoston ylikuorma, aistiyliherkkyys ja neuroepätyypillisyys ovat olleet lähtökohtina teoksen työstövaiheessa, mutta kuten hamstraajalle saattaa käydä, mukaan voi tulla tuhoton määrä muutakin, mikään ei riitä, ei riitä hälle mikään ja homma lähtee niin sanotusti “käsistä” taikka lapasesta, jos niin tykkää sanoa. Vain kun kaikki on ääriään myöten tyhjiä hillopurkkeja ja käyttämättömiä sushi-ravintoloista saatuja “joskus näitä kuitenkin tarvitsen” -takeawaysyömäpuikkoja täynnä ja aivoissa on kanavia päällä yhtä aikaa monta, monta rautaa tulessa ja hermosto myös, niin silloin, silloin tällöin, juujuu niin mitäs silloin olikaan… Jokaista vaatetta on pidettävä päällä yhtä aikaa, koska valinta karsii pois kaiken yksilöllisyyden ja toisaalta taas sitten joku voi määrittää liikaa ja liikaa on sitten parempi, kun liian vähän, kun ei pysty lokeroimaan on turvassa itseltä ja toisilta aina valmis vaihtamaan ja tulee lisää uusia vaihtoehtoja ja lisää lisää on hyvä kun on paljon huiveja takkeja ihania hörsylähameita ja uuhlalaa tosiaan tursuaa kyllä jaksan kaiken kantaa itse en tarvitse apua kiitos hyvin menee tässä. Antaa mennä vaan loistavaa. EI kyllä kaikki mahtuu kalenteriin ja mahtuu laukkuihin ja päälle osaan myös painotella yhdellä jalalla niii on käsien lisäksi yksi jalka lisää, jolla kantaa kasseja, kiitos vain kysymästä ja hauskaa päivän jatkoa.

Koreografia, tanssi, puvustus ja lavastus: Riikka Voutilainen
Musiikki: Anna Voutilainen
Valot: Jukka Haataja

 

Evgeny Kostyukov: Rainbow Walker

Rainbow Walker on Evgeny Kostyukovin liikkeellinen tulkinta George Orwell:in romaanista 1984, joka käsittelee sotaa, epätasa-arvoa ja mediaan pakenemista. Teoksen luomisessa on hyödynnetty improvisaatiota sekä työskennelty kirjan tekstien kanssa. Teos on luotu vuonna 2020 ja uusintaesitetään nyt osana Välissä-ryhmän III sooloa illassa.

Koreografia, tanssi ja äänisuunnittelu: Evgeny Kostyukov
Valot: Jukka Haataja

 

Amanda Vuori: Huuru – pehmentyminen sille mitä on

kehon ääriviivat pehmenevät,
soft, soft, softness
rajapinnoilla sulaudun huuruun huurteisiin huurrun
tartun takertumatta, tietämättä
olenko edes olemassa, jos katoan vai olenko ikuisesti elossa

mistä alkaa ja loppuu kuolema
miten voi olla tietäen
lopusta ja luopumisesta
pelkääkö lapsi —

(on ihan ok, että asiat ovat epäselviä)

Amanda Vuoren soolopraktiikka tutkii hetkelle pehmentymistä, määrittelemättömyyden sallimista ja intuitiolle herkistymistä. Huuruiseen olemiseen uppoutuen kulkevat mukana kysymykset lapsuudesta ja kuolemasta, alkamisesta ja loppumisesta, ja menneen yhteydestä tähän hetkeen. Sisäisestä maailmasta sykkivät ehdotukset soljuvat tietoisuuden ja tiedostamattomuuden rajapinnalla.

Huuru on jatkumoa pehmentyminen sille mitä on -teossarjalle, joka sai alkunsa Riverian tanssin koulutuksen nykytanssin syventävissä opinnoissa keväällä 2022. Tämä osa kumpuaa läsnäolevista kokemuksista kuoleman läheisyydestä, luopumisesta, asioiden päätökseen tulemisesta ja niiden kanssa elämisestä.

Koreografia, tanssi ja konsepti: Amanda Vuori
Valot: Jukka Haataja
Runo: Rianna Rintamäki