Tapahtumakalenteri

Takaisin

Pori Dance Company | SHADE AVOIDANCE

Nykytanssiteos ruusupavulle, intiankrassille, päivänsinelle, tuoksuherneelle ja neljälle ihmistanssijalle

Kasvit mielletään staattisiksi, mutta niiden liike vain poikkeaa ihmisen käsitykselle liikkumisesta. Kasvit erottavat elottoman esineen, kuten kiven tai toisen kasvin varjon toisistaan samoin kuin lähellä olevat kasvit, jotka saattavat kilpailla ja varjostaa sitä tulevaisuudessa. Kasvit pystyvät aistimaan naapurikasveista heijastuvan valon laadun ja toisten kasvien tuottamia haihtuvia yhdisteitä. Viereisestä kasvista heijastuvan punaisen ja kaukopunaisen valon suhteen perusteella kasvi tehostaa omaa pituuskasvuaan.

Asentoaisti (proprioception) kertoo meille missä raajamme ovat ilman, että pitää katsoa, missä ne ovat. Kun muut aistit ovat ulkoisesti virittyneitä ja ottavat vastaan ulkoapäin tulevia signaaleja kuten valoa tai ääntä, asentoaisti antaa tietoa kehon sisäisestä statuksesta. Asentoaistille ei ole yhtä erillistä elintä, vaan se on koko kehon osien yhdistelmä. Kasveilla on myös staattinen ja dynaaminen tietoisuus, kuten ihmisilläkin. Kasvit tunnistavat painovoiman; myös keinotekoisesti luodun.

Pori Dance Company toteuttaa tyhjentyneeseen Porin vanhaan Anttilaan tanssiteoksen, jossa kasvien ja ihmisten yhteistä maailmankuvaa tarkastellaan hajukumin tuoksun muistikuvan läpi. Autioituneen tavarataivaan dynaaminen tyhjyys luo teokselle kasvinkaltaisen todellisuuden; kasviuniversumin mallin, jossa aisteja ruokkivat fotonit postimyyntikuvaston sivujen rapinassa. Kasvien ja tanssijoiden yhteinen liike ojentuu valoa kohti ja taipuu lajienväliseksi kommunikaatioksi. Esitys on kurottelevaa kasvua, dynamiikan vaihtelua ja orgaanista liikettä.

Maailma on elollisten hengitystä, ei vain alkuräjähdyksen ja hengellisyyden synnyn väliin jäävä epäyhtenäinen tila.

Työryhmä

KONSEPTI Vespa Laine | KOREOGRAFIA Vespa Laine ja esiintyjät | VALOSUUNNITTELU Nanni Vapaavuori | ÄÄNISUUNNITTELU Markus Heino | TANSSI Kati Aalto, Riku Lehtopolku, Meri Tankka, Riikka Tankka ja kasvit | GRAAFIKKO Erica Kraappa

Näytökset

Ensi-ilta to 17.11. klo 19
La 19.11. klo 19
Su 20.11. klo 15
La 26.11. klo 19
Su 27.11. klo 15

Liput

Peruslippu 22€
Eläkeläislippu 17€Opiskelijalippu 12€Kannatuslippu 44€

Liput näytöksiin