Tapahtumakalenteri

Takaisin
Kuva: Jaakko Pietiläinen

Masi Tiitta: Auringonvalo lattialla

Auringonvalo lattialla on tanssia, kuvataidetta ja musiikkia yhdistävä moniaistinen esitys.

Ikkunasta tuleva valo osuu lattialle. Siinä on jotain toiveikkuutta. On siinä jotain surullistakin. Kaivan heti puhelimen esiin. Haluan tallentaa sen. Tulee mieleen joitain muistoja. Ei mitään kovin tarkkoja. Joitain muita samanlaisia hetkiä. On valoisaa ja vähän pysähtynyttä. Voisi mennä ulos, mutta sisälläkin on ihan hyvä.

Auringonvalo lattialla on tanssia, kuvataidetta ja musiikkia yhdistävä moniaistinen esitys. Se rakentuu pienistä tansseista, yksinkertaisista teoista, asennoista ja asetelmista, jotka asettuvat suhteeseen tilan ja musiikin kanssa. Hitaat muutokset venyttävät kokemusta ajasta. Esitys tarkastelee merkityksellisyyden ja kauneuden mahdollisuutta tässä hetkessä.

Masi Tiitan kokoamaan työryhmään kuuluvat tanssitaiteilijat Mikko Niemistö, Ella Skoikka ja Anna Torkkel, kuvataiteilija Elina Vainio, pukusuunnittelija Hanne Jurmu ja valosuunnittelija Jenni Pystynen. Monitaiteinen esitys on jatkoa Masi Tiitan ja Elina Vainion yhteistyölle, joka alkoi teoksessa Palais de Mari (2022).

Esitykset

Nykytaidetila Kutomo
to 13.6. klo 19 ensi-ilta
la 15.6. klo 19
su 16.6. klo 17
ke 19.6. klo 19

Liput

5–25 €
Osta lippuja

Esitykseen myydään lippuja viidessä eri hintaluokassa, joista voi valita itselleen sopivimman hinnan. Lippukategoriat: 25 €, 20 €, 15 €, 10 € ja 5 € (PWYC).

Työryhmä

Koreografi: Masi Tiitta
Tanssitaiteilijat: Mikko Niemistö, Ella Skoikka ja Anna Torkkel
Kuvataiteilija: Elina Vainio
Pukusuunnittelija: Hanne Jurmu
Valosuunnittelija: Jenni Pystynen
Tuotanto: Ehkä-tuotanto ja Masi Tiitta
Yhteistyössä: rendezvous ry
Residenssit: Ehkä-tuotanto/Nykytaidetila Kutomo (Turku) ja Titanik A.i.R. (Turku)
Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus
Ensi-ilta: 13.6.2024 Nykytaidetila Kutomo, Turku
Sisältöhuomiot: esityksessä on tuoksuja
Kuva: Jaakko Pietiläinen

Ehkä-tuotannossa noudatetaan turvallisemman tilan ohjeistusta. Valitettavasti Nykytaidetila Kutomon tilat eivät ole esteettömät. Rakennuksessa on portaita, eikä siellä ole esteetöntä wc-tilaa.