Tapahtumakalenteri

Takaisin

Kosmosomsok – neljä näytöstä maailmankaikkeuteen

”…kädessäsi on kuunneltava Kutsu. Se on ensimmäinen näytös nelinäytöksisestä sukelluksesta, joka johdattelee sinut paikkaan nimeltä kosmosomsok. Kutsu sisältää muutamia ohjeita ja kysymyksiä, joita toivomme että seuraisit ja tarkastelisit uteliaisuutesi ja kiinnostuksesi mukaan. Kutsu on reitti, jonka kulun ja suunnat sinä päätät ja jonka kautta kosmosomsok alkaa avautua. Kutsu on henkilökohtainen…”


kosmosomsok
 on nelinäytöksinen ulkotilassa tapahtuva esityksellinen sukellus maailmankaikkeuteen ja sen historiaan. Maailmankaikkeuden ikä, 13,8 miljardia vuotta, on mahdoton käsittää. Yhtä lailla vaikeaa on ymmärtää, mitä kaikkea tuona aikana on tapahtunut ja miten se on muovannut ihmistä. Miten voimme kehollisina olentoina kokea olevamme osa meidät synnyttänyttä universumia? Voimmeko mitenkään tavoittaa sen uskomattoman pitkiä ajanjaksoja tai käsittämättömiä mittasuhteita? Tuleeko aika koetuksi vain muuntamalla se paikoiksi tai liikkeeksi, ja paikantumalla itse niihin?kosmosomsok on osa Simo Kellokummun taiteellista post-doc projektia xeno/exo/astrochoreoreadings. Teos kantaesitetään osana Kutomon ohjelmistoa Turussa syyskuussa 2021. 

Työryhmä: Simo Kellokumpu, Tuukka Perhoniemi ja Thomas Westphal
Kertoja nauhoitteella: Outi Condit
Tuotanto: Ehkä-tuotanto ja työryhmä
Tukijat: Läntinen tanssin aluekeskus, Niilo Helanderin Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus
Kiitos: Jenni Savander, Riku Perhoniemi, Kai Alhanen, Kenneth Siren ja Vincent Roumagnac
Ensi-ilta: 5.9.2021 Kutomo ja kaupunkiympäristö, Turku
Kesto: 90 min
Kieli: suomi

Esitys nykytaidetila Kutomolla ja kaupunkiympäristössä sunnuntaina 5.9.2021 klo 15

Ulkotilassa tapahtuva esitys lähtee Kutomolta ja myös päättyy sinne.

Esitys alkaa jokaisen itsenäisesti kuunneltavalla osuudella. Osallistujien toivotaan ottavan mukaan omat johdolliset kuulokkeet, sekä varustautumaan säänmukaisella vaatetuksella.

Esityksen jälkeen yleisö on tervetullut jäämään Kutomolle keskustelemaan työryhmän kanssa pienen tarjoilun äärelle.

Liput: 15/10€
Osta lippuja: www.holvi.com/shop/ehkatuotanto

Ajankohtaista