Taidemeri

TAIDEMERI on Läntinen tanssin aluekeskuksen, Tehdas-Teatterin ja Turun Kaupungin yhteistyöstä syntynyt innovatiivinen taideyhteisö.

Taidemeri työllistää turkulaisia taiteilijoita luomaa uusia tapoja kohdata ja kokea merellinen Turku. Hanke haastaa taiteilijoita työskentelemään uusissa rakenteissa.

Taidemeri projekti on osa Turun kaupungin Archipelago Accsess hanketta ja Taidemeren taiteilijat ovat olleet mukana ideoimassa Merikeskuksen sisältöjä.

Taiteellinen työskentely on aloitettu vuonna 2019.

Taidemeri 2.0 on kehittänyt kesäksi 2021 aineettomia matkamuistoja jotka tulevat myyntiin kesän alussa. Lisäksi Taidemeri -ohjelma tarjoaa maksuttomia sisältöjä koettavaksi asukkaille ja matkailijoille.

Taidemeren Taidematkat kesällä 2021

Taidemeren Taidematkat aikataulu (pdf)

Tervetuloa tutustumaan eri taidemuotoihin yhdessä Taidemeren taiteilijoiden kanssa. Sopii kaikenikäisille. Ei vaadi aiempaa kokemusta. Taidematka on maksuton, Föli-vesibussi maksaa bussilipun verran (max. 3€ / suunta). Huom! 23.6. ei vesibussimatkaa.

Päivät ja kohteet:

ke 23.6. klo 16.45-18 (1h 15min) Forum Marinum
to 1.7. klo 16.45-19.45 (3h) Ruissalon Telakka
pe 16.7. klo 16.45-19.45 (3h) Ruissalon Kansanpuisto
ke 25.8. klo 16.45-19.45 (3h) Ruissalon Kansanpuisto
to 26.8. klo 16.45-19.45 (3h) Ruissalon Telakka

Kansanpuistoon ja Telakalle matkustetaan Föli-vesibussilla. Matka-aikaan sisältyy vesibussimatka sekä taidematka (noin 1h) + vapaa-aikaa (noin 30min) päivän kohteessa.
Kokoontuminen Taidematkapäivinä aina klo 16.45 Forum Marinumin Kesätorin lasisen lipunmyyntipisteen luona.

Mukaan: vesipullo, sään mukainen vaatetus

Säävaraus: Taidematka voidaan toteuttaa
Forum Marinumin Kruununmakasiinin vintillä.

Taidemeri 2021 aikataulu

KESÄKUU 2021
ti 22.6. Lepopaikka + Äänimatkat
ke 23.6. TAIDEMATKA + Kollektiivinen installaatio
to 24.6. Unelmointipaikat
ke 30.6. Lepopaikka + Äänimatkat & Aistimatkat

HEINÄKUU 2021
to 1.7. TAIDEMATKA
pe 2.7. Kollektiivinen installaatio
to 15.7. Lepopaikka + Äänimatkat / Kollektiivinen installaatio
pe 16.7. TAIDEMATKA
ma 19.7. Kollektiivinen installaatio
to 22.7. Unelmointipaikka + Kollektiivinen installaatio

ELOKUU 2021
to 5.8. Unelmointipaikka
pe 6.8. Kollektiivinen installaatio
ke 25.8. TAIDEMATKA
to 26.8. TAIDEMATKA

Taidemeren taiteilijat vuonna 2021

Satu Hakamäki
Suvi Nieminen
Veera Alaverronen
Pasi Paananen
Ilona Salonen
Riikka Kosola
Amita Kilumanga
Frans Rinne

Seuraa Taidemeri -ohjelmaa:

Instagramissa

Taustaa

Taidemeri 2.0 hyödyntää taiteilijoiden osaamista ja näkemystä Merikeskuksen tulevien sisältöjen ja palveluiden luomisessa ja kehittämisessä. Työskentely pohjautuu kesällä 2019 Merikeskus pop upin yhteydessä toteutettuun kokeiluun. Taidemeri 2.0 edelleen kehitti kesän 2019 työn pohjalta tarkasti dokumentoituja prototyyppejä Merikeskuksen sisällöiksi. Toimeksiantona oli luoda ympärivuotinen Taidemeri -ohjelma sekä aineettomia, elämyksellisiä matkamuistoja prototyyppien pohjalta.

Esiselvitysvaiheessa kesällä 2019 koottiin monitaiteinen ammattilaisryhmä, jonka tavoitteena oli tuoda kulttuuri osaksi merellisen kaupungin suunnittelua sekä selvittää, mitä on merellinen kulttuuri. Taidemeri-ryhmään kuului ja kuuluu edelleen tanssitaiteilijoita, sirkustaiteilija, näyttelijä, teatteri-ilmaisun ohjaaja, muusikko, puvustaja-lavastaja, kesäksi 2021 ryhmä on täydentynyt valokuvaajalla ja kuvanveistäjällä. Taidemeri -ohjelman puitteissa kaikella merellisellä taiteella on mahdollisuus tulla näkyväksi osana ohjelmaa.

Esiselvitysvaiheessa Taidemeri-ryhmä työskenteli viiden viikon ajan avoimessa taidelaboratoriotyöskentelyssä annettujen tehtävänantojen parissa. Tavoitteena oli hyödyntää taiteilijoiden kykyä aistia, hahmottaa ja tunnistaa ympäristön elämys- ja kokemusmahdollisuuksia sekä tehdä kokeiluja ja kartoituksia taiteen keinoin. Työtä dokumentoitiin kuvaamalla ja kirjoittamalla sekä luomalla esityksiä ja mahdollisuuksia kokea merellisyyttä draaman, liikkeen ja musiikin kautta. Kokeilusta syntyi lukuisia prototyyppejä palveluista ja sisällöistä.

Taidemeri mediassa:

Haluatko levähtää, unelmoida tai viedä mukaasi aineettomia matkamuistoja? – Taidemeri tarjoaa mahdollisuuden tähän kaikkeen / Turun Sanomat 2.7.2021