Kesäkulkurit

Kotimaa kiikarissa! Kesäkulkurit liikkeellä taas heinäkuussa!

Kesäkulkurit Amanda Vuori ja Anniina Ukkonen reissaavat teoksellaan Kotimaa Kiikarissa Varsinais-Suomessa 1.7.-25.7.2021 sekä 31.7.2021 ja Satakunnassa 26.-30.7.2021.

Kesäkulkureihin voi törmätä tuttuun tapaan kuntien tapahtumissa, hoiva- ja päiväkotien pihoilla, kirjastojen ja museoiden ulkoalueilla, toripäivien yhteydessä ja asuintalojen sisäpihoilla. Lisäksi kulkurit valmistelevat esityskokonaisuudestaan digitaalisen materiaalin.

Jos kuntasi ei ole vielä muistanut varata Kesäkulkureita, yksittäisiä päiviä on vielä vapaana!

Ota yhteyttä info@l-tanssi.fi

Varaa kesäkulkurit kuntaasi täältä!

Kesäkulkurit on tanssikiertue ja yleisötyökonsepti, jonka tavoitteena on tanssin saatavuuden ja saavutettavuuden lisääminen.

Alueen kuntien on mahdollista tilata Kesäkulkurit päiväksi tai pariksi kuntaan ja tarjota esitys ja työpaja kuntalaisille esimerkiksi päiväkodissa, palvelutalossa, leirillä tai kesätapahtumassa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Vuoden 2020 Kesäkulkureiden kiertue osoitti taidelähtöisten palveluiden merkityksen

Läntinen tanssin aluekeskuksen Kesäkulkurit kiersivät Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa 3.–31.7.2020. Kesäkulkurit on tanssikiertue ja yleisötyökonsepti, jonka tavoitteena on tanssin saatavuuden ja saavutettavuuden lisääminen.

Poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta kiertue onnistui yli odotusten tavoittaen yli 3000 katsojaa ja osallistujaa.

Onnistunut kiertue osoittaa Läntinen tanssin aluekeskuksen taidelähtöisten palveluiden merkityksen. Vaikeassa koronatilanteessa ihmisillä on voimakas tarve kohdata sekä nauttia tanssista ja liikkeestä. LTA nähtiin luotettavana, vastuullisena ja turvallisena palveluntarjoajana, joka voi vastata tähän kysyntään. Tästä kertoo myös se, että Kesäkulkurit jatkuu lokakuussa.

Kiertueen lisäksi valmisteltiin digitaalinen esitys- ja työpajamateriaali, jotta etäosallistuminen kiertueelle olisi mahdollisimman helppoa. Kunnat saivat materiaalin käyttöönsä ja voivat jakaa sitä omissa kanavissaan.

Kesäkulkureina toimivat tanssitaiteilijat Anniina Ukkonen ja Evgeny Kostyukov.

Kesäkulkurit lukuina:

  • Kiertueen laajuus 21 päivää ja 13 kuntaa
  • Esityksiä 64 kpl ja työpajoja 17 kpl
  • Katsojat esityksissä 1792 hlö, joista lapsia 437 hlö ja vanhuksia 553 hlö
  • Osallistujat työpajoissa 452 hlö, joista lapsia 185 hlö ja vanhuksia 58 hlö
  • Esitys- ja työpajavideoiden katselut verkossa 180 kpl
  • Reaktiot somessa 662 kpl