Pekka Mattila, Anu Kauppi, Olli Sillanpää, Sari Länsineva, Jussi Merisaari ja Sirkka Korpinen

Tango Nuevo Taidemuseossa

Taltiointi Facebookissa ja Forum-korttelissa klo 16.00.

”Tangon tanssimisessa on paljon hämmennystä; me kutsumme sitä tekniikaksi, muodoksi tai tyyliksi mutta todellisuudessa Tango Nuevo on kaikki mitä tangossa on tapahtunut 1980-luvulta lähtien.” 
– Gustavo Naveira, 2009

Argentiinalainen tango tuli Suomeen jo vuonna 1913 ja sen jälkeen muuntautunut suomalaiseksi lavatangoksi mutta myös paritanssina seurannut tangon kansainvälistä kehitystä. Nyt tango voidaan jaotella perinteiseen tangoon, esittävään show-tangoon, tangonuevoon ja vielä tangovalssiin sekä milongaan.

Paritanssina tangonuevo perustuu tanssikinesiologian periaatteiden soveltamiseen argentiinalaisessa tangossa analysoiden samalla kaikkia liikumisen mahdollisuuksia kussakin hetkessä. Paritanssin perinteistä muotoa voidaan näin laventaa nykytanssista tutulla tavalla – kuitenkaan kadottamatta perinteitä, tunnelmaa ja intohimoa.

Tangovalssissa sovelletaan tangon tekniikkaa kolmijakoiseen rytmitykseen, milongaa taas voi parhaiten kuvata nopeatempoiseksi ilotteluksi.

Taidemuseossa tangoilevat parit: Olli Sillanpää ja Sirkka Korpinen, Jussi Merisaari ja Sari Länsineva sekä Pekka Mattila ja Anu Kauppi.
Musiikki: El Iloro`nRoxanne, Por una Capezza, Ave Maria ja Para una Harmonica.

 

Tanssivideoita Forum-korttelissa klo 18.00 alkaen

Tanssistudio Point: Mestaripiirros

Koreografia: Riikka Littunen ja tanssijat
Tanssijat: Tessa Gröhn, Venla Heinonen, Alina Mattila, Sara Ruuskanen, Elvi Saraperä, Louna Virkki
Musiikki: First Snow (Furns), Frosti ja Aurora (Björk), Mestaripiirros (Anna Puu).
Kesto: 12,5 min 

Raija Lehmussaaren balettikoulu: Joulukiireitä

Koreografia: Eeva Latto
Tanssijat: Taika Sallas, Nelly Karhunen, Ida Uusitalo, Viola Rautaheimo, Lotta Moisio, Judit Lindén, Aini Kallio, Julia Latvala, Adeliina Frankberg, Aino Välimäki
Musiikki: The Room (Yann Tiersen)
Kesto: 2 min

Tanssitiimi: Taikatalven tunnelmiin tanssien

Lumijengin peuhuja

Esiintyjät: Lastentanssi 3–6 v.
Koreografia: Iisa Niemi
Kappale: Lumi oli sopivan soft (Janna)
Kesto: 2:09

Talvimaiseman maalarit

Esiintyjät: Nyky/jazz lapset 7–11 v.
Koreografia: Iisa Niemi
Kappale: Auld Lang Syne (The Cast)
Kesto: 4:09

Tanssikoulu Tanssitiimi on Turussa jo vuodesta 1982 toiminut pieni, yksityinen, tanssin taiteen perusopetusta järjestävä tanssikoulu, joka tarjoaa tanssinopetusta kaikenikäisille ja -tasoisille tanssijoille. Tanssitiimin tunneilla saat yksilöllistä opetusta pienissä ryhmissä ja ammattilaisten ohjauksessa, ja edistyt tanssiharrastuksessa omien tavoitteidesi mukaisesti. Kaikilla Tanssitiimin tunneilla tärkeintä on tanssin ilo ja jokainen on tervetullut yhteisöömme juuri sellaisena kuin on. Otamme uusia oppilaita mukaan kevätkauden kaikkiin ryhmiin – pysy siis kuulolla!

Tanssistudio Pointin, Raija Lehmussaaren balettikoulun ja Tanssitiimin taltioinnit myös Facebookissa klo 17.00.

Lisäksi Reino-kollektiivin virtuaaliluukku Facebookissa koko päivän.

Reino-kollektiivi on Turussa 2011 perustettu tanssi- ja teatteritaiteen ryhmä. Kollektiivin tavoitteena on luoda korkea tasoista kulttuuria lapsille tanssiteatteriteosten muodossa. Tarkoituksena on palauttaa niin lapset kuin aikuisetkin ruutujen ääreltä takaisin tähän hetkeen, josta löytyy läsnäolo, lämpö ja kuulluksi tuleminen.