Pienet & Tärkeät

De små & viktiga, Small & Significant

Alakouluikäisille suunnattu tanssiesitys luonnolle ja ihmiskunnalle pienistä ja tärkeistä, mutta samalla niin suurista asioista! 

Tanssiesityksessä tutustutaan kukkaniityn asukkien ihmeelliseen elämään ja esitys tarjoilee ohessa jännittävää tietoa luonnolle ja ihmiskunnalle tärkeistä pölyttäjähyönteisistä – mehiläisistä, kimalaisista, kukkakärpäsistä, perhosista ja kovakuoriaisista. Rohkaisemme ja innostamme omaan havainnointiin ja pienimuotoisiin luontoa tukeviin tekoihin lähiympäristössä. 

Pienet ja tärkeät yhdistää taiteellista työskentelyä ja tieteellistä tutkimusta sekä hyödyntää monipuolista tapaa katsoa ja kokea tanssia. Tanssin kautta voi lähestyä aihepiiriä vauhdikkaasti ja leikkisästi. Kokemuksellinen ja osallistava tietoiskumateriaali esityksen yhteydessä pyrkii välittämään tiedon ymmärrettävästi ja mieleen jäävällä tavalla.

Maailman villeistä kukkakasveista 90 % ja viljelykasveista 75 % on ainakin osittain pölyttäjistä riippuvaisia. Pölyttäjähyönteisten määrä on laskenut viime aikoina huolestuttavan nopeasti kaikkialla maailmassa. Elinympäristöjen tuhoutuminen, torjunta-aineiden käyttö, tehomaatalous ja kaupunkien kliinistyminen uhkaavat edelleen pölyttäjiä.

Esityksen kesto n. 45 min.
Esitystila minimi 6×8 m + äänentoistolaitteet ja valokalustoa
Rakennusaika ja tekninen läpimeno n. 5-6 h
(Jumppasaliversio ilman valokalustoa n. 2h)

Ensi-esitys 6.8.2020, Timanttiteatteri, Turun seikkailupuisto

Konsepti ja koreografia: Satu Tuittila
Tanssijat: Jonna Aaltonen ja Ilona Salonen, esiintyjä Satu Tuittila
Valosuunnittelu: Vespa Laine
Visuaalinen suunnittelu ja puvustus: Kirsi Vaara
Sävellys ja äänisuunnittelu: Mikko Väärälä
Tietoinfo ja työpajat: Satu Tuittila, Elli Herranen, tanssijat ja Katoava luonto tutkimusryhmä

Projekti on osa Katoava Luonto – Luontoarvojen hyvitys kansalaistasolla -tutkimushanketta. 

Lisätietoja Pienet & tärkeät esityksistä ja työpajoista:

Satu Tuittila – stuittila@gmail.com  puh: 050 546 6461

Esitykseen on mahdollista liittää työpaja, jossa tietoisku esim. luokkatilassa ja luovaa liikkettä liikuntasalissa koreografin ja tanssijan johdolla. Työpajan kesto 75 min. 

Hanketta tukevat: Koneen säätiö, Läntinen tanssin aluekeskus, Suomen kulttuurirahasto, Turun Seikkailupuisto, TOP –säätiö, Vuokon Luonnonsuojelusäätiö, Kokko 1721 residenssi ja Svenska Kulturfonden

Kuva: Jarmo Lundgren