Neiti Ida

Vuorovaikutteinen ja osallistava soolotanssiteos lapsille/kaikenikäisille/ikäihmisille

Kuvassa tanssija.

Kuva: Hanna Brotherus

Neiti Ida on vuorovaikutteinen ja osallistava soolotanssiteos. Teos on erittäin kevytrakenteinen ja helposti liikutettava. Se soveltuu mainiosti eri tiloihin ja tilanteisiin (esim. päiväkodin leikkitilaan, luokkahuoneeseen tai sairaalan aulatilaan, myös teatteritilaan, näyttämölle).

Ujo ja varautunut Neiti Ida muuttuu inhimillisen kohtaamisen kautta iloiseksi ja positiiviseksi.
Keskiössä on liike ja musiikki, myös hiljaisuus, voima, intensiteetti. Kohtaaminen ja kommunikaatio tanssin keinoin.

Teos sisältää vuorovaikutteisia, osallistavia osioita, jolloin katsojat pääsevät halutessaan esityksen aikana liikkumaan esiintyjän kanssa. Jokaisen esityksen jälkeen on lisäksi keskustelutuokio. Näissä keskusteluhetkissä esiintyjä ja katsojat voivat yhdessä ihmetellä ja pohtia esityksen herättämiä kysymyksiä ja ajatuksia mm. ystävyydestä, jännittämisestä, erilaisuuden hyväksymisestä.

Koreografia: Hanna Brotherus
Tanssi: Jonna Aaltonen
Musiikin sävellys/äänisuunnittelu: Antti Ikonen
Pukusuunnittelu ja toteutus: Marjo Haapasalo

Kesto: 30 min + keskustelutuokio noin 10–15 min
Kohderyhmät: 3-8 -vuotiaat / perheet / ikäihmiset

Ota yhteyttä: Jonna Aaltonen / puh. 050 547 9832 / jonnaaaltonen@hotmail.com

Neiti Idan ensi-ilta oli Turussa Seikkailupuiston Timantti-teatterissa 18.10.2012. Teos sai loistavan arvion (19.10.2012) Turun Sanomien kriitikolta Suvi Satamalta ja se valittiin myös yhdeksi Turun Sanomien julkaisemaksi (31.12.2012) vuoden 2012 kulttuurikolaukseksi (toim. Suvi Satama). Neiti Ida -teosta on esitetty jo yli 170 kertaa sekä päiväkodeissa että kouluissa sekä teattereiden näyttämöillä.