Teokset

Takaisin

Närproducerat – Ruoanlaitto tanssina

Koreografi ja tanssitaiteilija Sandrina Lindgrenin sooloteos Närproducerat on ruoanlaiton dynaamisesta liikkeestä inspiroitunut tanssisoolo. Sooloteoksen aikana Lindgren valmistaa katsojille aterian tanssien. Teoksen ensi-ilta on 7.5.2021 Kahvila Koroisessa.

Ihminen seisoo keittiössä patalappu kädessä ja katsoo ylös oikeaan yläkulmaan.

Sandrina Lindgrenin sooloteos Närproducerat tutkii arkipäiväisen liikkeen ja tanssin yhteyttä. Lindgren tutkii teoksessaan tanssin mahdollisuuksista elämässä sekä millainen potentiaali tanssilla voi olla arkipäivissämme.

”tanssilla on mahdollisuus olla jokin, jolla voimme ”paeta” arjen rutiineista.”

”Miellämme tanssin joksikin, mitä tehdään yökerhoissa tanssilattialla. Tai joksikin, joka on varattu ainoastaan ammattilaisille.”

Lindgren harjoittelee kotikeittiössään. Valmis sooloteos esitetään Koroisten kylätalon keittiössä pienelle yleisölle.

Esitykseen tullessaan Lindgren toivoo, että yleisö saisi mahdollisuuden pohtia ruokavalmistusprosessissa mukana olevien liikkeiden monipuolisuutta.

Sooloteoksen aikana Lindgren valmistaa aterian tanssien, jonka katsojat pääsevät nauttimaan teoksen jälkeen.

”Voisikin sanoa, että tämä on paitsi tanssiteos, myös illallinen yksityisen kokin kanssa.”

Teoksen on tuottanut Grus Grus Teatteri
Yhteistyökumppanina Läntinen tanssin aluekeskus.

Katso alta koko haastattelu:

Närproducerat Grus Grus Teatterin sivuilla

ENSI-ILTA 7.5.2021 Kahvila Koroisessa , Koroistentie 2, 20380 Turku

Ruoanlaiton dynaamisesta liikkeestä inspiroitunut tanssisoolo. Mitä yhteistä on arkipäiväisellä liikkeellä ja tanssilla? Tämä sooloesitys käyttää tavallista keittiössä ruoan valmistuksessa käytettävää liikettä osana koreografiaa, joka jatkuu siihen asti, kun ruoka on pöydässä. Ihminen liikkeessä, musiikki, padat ja kattilat sekä höyryävän tuoksuva ruoka muodostavat yhdessä kotoisan pienoisspektaakkelin, joka tuo esiin pienten asioiden suuruuden. Katsojana olet osa pientä seuruetta ja illallinen sisältyy lipun hintaan. Tarjottavat ruokalajit ovat vegaanisia, mutta muita ruoka-ainerajoitteita tai -allergioita emme valitettavasti voi huomioida. Esityspaikkana toimii Kahvila Koroisen kaunis keittiö Koroisilla, Turun keskustan tuntumassa, osoitteessa Koroistentie 2.

Konsepti, tanssi, koreografia ja menu: Sandrina Lindgren
Musiikki ja ääni: Teemu Korpipää
Graafinen suunnittelu ja valokuvat: Jussi Virkkumaa
Taiteellinen konsultointi: Sofia Molin, Ishmael Falke, Janna Haavisto ja Ville Kurki
Viestintä ja markkinointi: Pia Puustelli
Tuotanto: Grus Grus Teatteri
Yhteistyökumppani: Läntinen Tanssin Aluekeskus

Illalliselämyksen kesto on noin 3 tuntia.
Esitys on sanaton ja se on suunnattu aikuisille.
HUOM! Esityksiin otetaan vain pieniä ryhmiä koronarajoitusten vuoksi. Osta siis lippusi ajoissa Tiketistä! Liput vain ennakkomyynnissä, ei ovimyyntiä.

Esitys on koronaturvallinen. Varmistaaksemme yleisön terveysturvallisuuden, myymme esityksiin vain ryhmälippuja enintään 5 hengen yksityisseurueille. Esitys kestää noin tunnin ja sen jälkeen tarjoiltavan aterian voi joko nauttia paikan päällä tai ottaa mukaan. Kasvosuojaimen käyttöä suositellaan esityksen aikana. Kaikkien esitykseen tulijoiden tulee olla terveitä ja oireettomia.

Esitykset:
7.5.
8.5.
9.5.
14.5.
16.5.
17.5.
18.5.
26.5.
27.5. klo 19.00.

Esitystä tukevat Taiteen edistämiskeskus,  Svenska Kulturfonden ja Stiftelsen Martha och Albin Löfgrens kulturfond sekä Varsinais-Suomen taidetoimikunta.

Kuva: Rosa Huuska / Läntinen tanssin aluekeskus