Dansart ry

Turku Dansart ry järjestää viikoittaisia aamutunteja ja työpajoja esittävän taiteen ammattilaisille Turussa.

Dansartin toiminta on suunnattu kaikille esittävien taiteiden ammattilaisille sekä ammattiin opiskeleville. Tarjoamme mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää oman kehon tuntemusta ja ammattitaitoa, löytää uusia inspiroivia näkökulmia omaan työhön sekä paikan vahvistaa ammattilaisten verkostoa. Lämpimästi tervetuloa!

Dansart Facebookissa 

SINUN palautteesi on meille Dansartissa erittäin tärkeää. Palautteen, toiveiden ja ajatusten kautta pystymme jatkossa kehittämään toimintaamme yhä paremmaksi, vastaamaan jäsenistön tarpeisiin sekä tarjoamaan tukea esittävän taiteen kentälle. Dansart toimii jäseniään varten! Täytäthän palautekyselyn alla olevasta linkistä.

Palautekysely suomeksi

Frågeformulär på svenska

Feedback questionnaire in english

 

Hinnat

Jäsenmaksu (kalenterivuosi 2022): 25 €
Kannatusjäsenmaksu (kalenterivuosi 2022): 50 €
10x-kortti jäsenille (voimassa 2 lukukautta): 60 €
5x-kortti jäsenille (voimassa 1 lukukauden): 35 €
Kertamaksu: 9 € jäsen / 15 € ei jäsen

Tulevat työpajat ja hinnat näet kalenterista.

Työpajoihin on erillinen ennakkoilmoittautuminen.

Ilmoittautuminen sihteerille sähköpostilla osoitteeseen dansart.sihteeri@gmail.com. Aamutunneille ei tarvitse ilmoittautua. Osallistumismaksut maksetaan ennen tunnin alkua Dansartin tilille. Otathan kuitin / tositteen maksusta mukaan.

Emme ota vastaan käteismaksuja.

Ostaessasi viiden tai kymmenen kerran kortin, saat kortin näytettyäsi maksukuitin tunnin yhteydessä.

Maksutiedot: Turun Seudun Osuuspankki FI53 5710 0420 0678 94
Muista käyttää kaikissa maksuissasi viitenumeroa: 1232

Dansartilla on käytössä myös MobilePay!
Lataa maksuton sovellus puhelimeesi App Storesta (iOS) tai Google Play Storesta (Android). Turku Dansart ry: tilille maksat numerolla: 44365.
Tässä vielä ohjeet:
1.Lähetä rahaa (kirjoita summa) ja paina Jatka
2.Nyt yläkulmassa on: syötä nimi tai numero -kohta, kirjoita siihen: 44365
3.Lisää kommenttikohtaan vielä oma nimesi sekä mitä olet maksamassa.

LIITY POSTITUSLISTALLE TÄSTÄ

 

Kevään 2022 lukujärjestys

Päivitetty lukujärjestys keväälle 2022, nappaa talteen treenipäivät ja tuu mukaan. Luvassa monipuolinen kattaus tunteja ja huippuopettajia!

Huom! Pidätämme oikeuden muutoksiin, seuraathan somea ja nettisivuja aktiivisesti.

 

Aamutunnit

Aamutunteja järjestetään säännöllisesti 1-3 kertaa viikossa. Kukin osallistuja treenaa oman taustansa huomioiden ja omia tarpeitaan kuunnellen. Aamutuntien tunnelma on rento, mutta mukavan keskittynyt. Aamutunneilla tarjoamme monipuolisesti kehonhuoltoa (mm. jooga, pilates) ja eri tanssitekniikoita (mm. baletti, jazztanssi ja nykytanssi). Aamutuntien sisältö vaihtelee kausittain.

Mielen tanssitunnit – harjoitusta ajattelulle

Ville Kurjen kokonaisuus järjestetään Dansartin keväässä 5 kertaa (joka kuukauden viimeisenä maanantaina.) Osallistuminen on mahdollista myös yksittäisille kerroille. 

”Niin kuin kehoa on mieltäkin hyvä treenata. Nämä tunnit eivät ole teorialuentoja tai ”käsikirjoituskurssi” vaan jatkuvaa dramaturgisen ajattelun harjoittelemisesta. Tunneilta saatavia oppeja pystyy soveltamaan kaikissa näyttämötaiteissa. Tuntien vetäjä antaa yksilö- ja pariharjoitteita, jotka liittyvät näyttämön dramaturgiaan ja sitä kautta taiteellisiin valintoihin monilla eri tasoilla. Harjoittelu on ennen kaikkea käytännöllistä. Työvälineinä kynä ja paperi. Teoriaa sivutaan sen verran, että se mahdollistaa harjoitteiden tekemisen lähtötasoon katsomatta.”

KENELLE?
Kaikille näyttämötaiteen ammattilaisille lajiin katsomatta ja riippumatta siitä onko aiempaa kokemusta dramaturgisesta ajattelusta.

TUNTIEN VETÄJÄ
Ville Kurki on dramaturgiaa palavasti rakastava ohjaaja-dramaturgi. Hän on työskennellyt laaja-alaisesti tanssijoiden, sirkustaiteilijoiden, nukketeatteritaiteilijoiden ja näyttelijöiden kanssa. Hän on opettanut dramaturgiaa sivutoimisesti vuodesta 2006 alkaen. Vuonna 2007 Ville perusti monialaisen näyttämötaiteen eri lajeja yhdistelevän Grus Grus Teatterin, jota hän johtaa edelleen.

www.villekurki.com
www.grusgrus.fi

Mielen tanssitunnit ensimmäinen kerta järjestettiin maanantaina 24.1. 

Muut kerrat: 28.2. / 28.3. / 25.4. / 23.5. klo 14.45-16.

MAKSU
Ei erillistä kurssimaksua, tunneille osallistutaan Dansartin omalla 5/10-kortilla. 

5/10 kortin hankinta: 

10x-kortti jäsenille: 60 €
5x-kortti jäsenille: 35 €
Kertamaksu: 9 € jäsen / 15 € ei jäsen

Maksutiedot: Turun Seudun Osuuspankki FI53 5710 0420 0678 94 (viitenumero: 1232) 

TAI MobilePay numerolla: 44365

(Lisää kommentti kohtaan vielä oma nimesi sekä mitä olet maksamassa)

TUNNIT: Läntinen Tanssin Aluekeskuksen Studio Manilassa (Itäinen Rantakatu 64) 

Työpajat

Dansart järjestää useita laadukkaita työpajoja vuoden aikana. Työpajat sijoittuvat useimmiten viikonloppuihin tai arki-iltoihin ja järjestämme lisäksi 1-2 kesäkurssia. Työpajaopettajina ovat olleet mm. Theo Clinkard, Julyen Hamilton, Susanna Leinonen, Milla Koistinen,  Noam Carmeli ja Emma Rozgoni (GAGA), Nadja Pärssinen, Ervi Sirén ja Haza Hajipoori. Työpajat järjestetään usein yhteistyössä Läntisen tanssin aluekeskuksen, Barker-teatterin, Tampereen TREenit! Ry:n tai muiden alan toimijoiden kanssa.

Muut tapahtumat

Sparraa&Treffaa -verkostoitumistapaamisia järjestetään muutaman kerran lukukaudessa eri teemojen ympärille. Tapaamisaiheita voivat olla esimerkiksi apurahahakemusten tai budjetin laatiminen, työsopimuksen tekeminen tai vapaamuotoisemmin keskustelu työssäjaksamisesta ja alueen työolosuhteiden kehittämisestä. Tapaamiset ovat ilmaisia ja ne järjestetään usein tunnelmallisesti kahvilassa, jolloin voi samalla omakustanteisesti herkutella tai vaikkapa lounastaa.

Järjestämme vuosittain myös muita tapahtumia, kuten TeMe:n tapaamisia, improvisaatiotunteja puistossa, unelmapiknikin, rentoutumistuokion ja teemme yhteistyötä tapahtumajärjestelyissä ja viestinnässä paikallisten ja kansallisten toimijoiden kanssa.

Turku Dansart ry

Turku Dansart ry – tuttavallisemmin Dansart – on vuodesta 2000 saakka toiminut yhdistys, joka järjestää treenitunteja, kursseja ja tapaamisia Varsinais-Suomessa toimiville esittävän taiteen ammattilaisille. Autamme tanssi- ja esitystaiteilijoita ylläpitämään ja kehittämään ammattitaitoaan ja työkykyään, tuomme alan toimijoita yhteen, kannustamme yhteistyöhön ja edistämme näin paikallisen taidekentän toimintaa. Lajivalikoima on monipuolinen janiikkaa sekä työkaluja luovaan työskentelyyn. Opettajiankohtaisia nimiä mahdollisuuksien mukaan niin Suomesta kuin ulkomailta. Paikallisten tanssitaiteilijoiden ammattitaitoa arvostetaan ja hyödynnetään sekä sisällön suunnittelussa että toteutuksessa.

Dansart on voittoa tavoittelematon itsenäinen yhdistys, joka toimii yhteistyössä Läntisen tanssin aluekeskuksen ja muiden alueen tanssiorganisaatioiden kanssa. Aamutunteja järjestetään yhteistyössä Aurinkobaletin ja Tanssiteatteri Erin kanssa. Muita yhteistyökumppaneita ovat TREenit! ry, Tanssille ry, Barker-teatteri, Turun Seudun Tanssioppilaitos, Grus Grus Teatteri ry, Tanssikoulu Tanssitiimi.

Liity jäseneksi

Kaikki esittävän taiteen ammattilaiset ja ammattiin opiskelevat ovat lämpimästi tervetulleita Dansartin tunneille! Olit siis tanssija, sirkustaiteilija, näyttelijä, nukketeatteritaiteilija ja niin edelleen, tervetuloa. Ammattitreeneissä ilmapiiri on mukava, ja tunneille on helppo tulla, vaikka edellisestä treenikerrasta olisi jo vierähtänyt tovi.

Jäsenenä pääset Dansartin postituslistalle, kuulet ajankohtaiset kuulumiset ja saat tietoa tulevista kursseista sekä aamutunnit ja kurssit jäsenhintaan. Dansartin jäsenenä treenaat jäsenhintaan myös Tampereella TREenit! Ry:n ja Helsingissä Tanssille ry:n aamutunneilla ja kursseilla.

Liity jäseneksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen dansart.sihteeri@gmail.com ja maksa jäsenmaksu (25 €) Dansartin tilille.

Maksutiedot: Turun Seudun Osuuspankki FI53 5710 0420 0678 94
Muista käyttää kaikissa maksuissasi viitenumeroa: 1232

Hallitus

Aliisa Särkiniemi (puheenjohtaja)
Joona Rytkönen (varapuheenjohtaja)
Mirva Honkanen (rahastonhoitaja)
Linda Björkqvist
Sandrina Lindgren
Jenny Kallio
Juuso-Matias Maijanen
Ira Tuppurainen

Laura Alho (toiminnan suunnittelija-koordinaattori)
dansart.sihteeri@gmail.com

Turku Dansart ry:n tietosuojaseloste 

 

Dansart ry

Turku Dansart ry ordnar morgonklasser och workshops varje vecka för professionella scenkonstnärer i Åbo.

Dansarts verksamhet riktar sig till alla professionella scenkonstnärer samt studerande inom området. Vi erbjuder dig möjlighet att upprätthålla och fördjupa dina yrkesfärdigheter, hitta nya inspirerande synvinklar för ditt egna arbete samt stärka kontaktnätet inom branschen.
Varmt välkommen!

Dansart på Facebook

Priser

Medlemsavgift (kalenderår 2020): 25 €
Avgift stödmedlem (kalenderår 2020): 50 €
10x-kort för medlemmar (giltigt i 2 terminer): 60 €
5x-kort för medlemmar (giltigt i 1 termin): 35 €
Enskild klass 9 € medlem / 15 € icke medlem
Kommande workshops samt priser hittas i kalendern.

Deltagande i workshop kräver förhandsanmälan. Anmälan skickas per e-post till sekreteraren till dansart.sihteeri@gmail.com. Ingen förhandsanmälan krävs för morgonklasser. Deltagaravgiften betalas innan klass till Dansarts bankkonto. Vi ber dig ta med kvitto/bevis på din betalning till klass.

Vi tar inte emot kontanter.

Vid köp av 5x- eller 10x-kort får du kortet då du uppvisar kvitto/bevis på utförd betalning i samband med klass.

Betalningsuppgifter: Turun Seudun Osuuspankki FI53 5710 0420 0678 94
OBS använd referensnummer 1232 vid alla betalningar till Turku Dansart.

Morgonklasser

Morgonklasser ordnas regelbundet 1-3 gånger i veckan. Var och en tränar utifrån sin egen bakgrund och sina behov. Stämningen på morgonklasserna är avslappnad och skönt fokuserad. Morgonklasserna erbjuder olika somatiska tekniker (såsom yoga, pilates mm.) samt olika danstekniker (såsom nutida dans, balett, jazz). Morgonklassernas innehåll varieras regelbundet.

Workshops

Dansart ordnar ett flertal workshops med hög kvalitét under året. Workshopparna anordnas främst under helger eller kvällar, samt 1-2 sommarkurser.

Workshop-ledare har tidigare varit bland andra Theo Clinkard, Julyen Hamilton, Susanna Leinonen, Milla Koistinen, Noam Carmeli och Emma Rozgoni (GAGA), Nadja Pärssinen, Ervi Sirén samt Haza Hajipoori. Workshopparna ordnas oftast i samarbete med Danscentret i Västra Finland (Läntinen tanssin aluekeskus), Barker-theatre, Tammerfors TREenit! Ry samt andra aktörer på fältet.

Övriga aktiviteter

Sparraa&Treffaa -nätverksträffar ordnas några gånger per termin runt varierande teman. Teman för dessa träffar kan vara t.ex. ansökningar och budgetering, arbetskontrakt eller friare diskussioner om välmående inom arbetslivet eller om utveckling av fältets arbetsförhållanden. Dessa träffar är gratis och ordnas oftast i något mysigt café, där du på egen bekostnad kan köpa fika eller varför inte lunch.

Vi ordnar även övriga aktiviteter under året, såsom TeMe-träffar, dansimprovisationstillfällen i parker, drömpicnic, avslappnande häng.

Vi samarbetar med lokala och nationella partners i organisationen av evenemang och informationsspridning.

Turku Dansart ry

Turku Dansart ry – i folkmun Dansart – är en förening som varit aktiv sedan år 2000, som anordnar morgonklasser, kurser och träffar för professionella scenkonstnärer verksamma i Egentliga Finland. Vi hjälper dans- och scenkonstnärer att upprätthålla och fördjupa yrkeskunskaperna samt arbetsförmågan, vi sammanför fältets aktörer, lägger en grund för samarbeten och för på detta vis fältets förutsättningar framåt. Vi håller klasserna mångsidiga och erbjuder allt mellan kroppsvård och somatiska tekniker till olika danstekniker samt verktyg för eget kreativt arbete. Dansart bjuder in aktuella konstnärer från Finland och när det finns möjlighet även från utlandet för att undervisa i våra klasser. Vi värdesätter och använder lokala danskonstnärer i både planering av innehåll samt genomförande.

Dansart är en icke-vinstdrivande oberoende förening som samarbetar med Danscentret i Västra Finland (Läntinen tanssin aluekeskus) samt andra lokala aktörer inom dansfältet. Morgonklasserna ordnas ibland i samarbete med andra aktörer såsom Aurinkobaletti (AB Dance Company) samt Tanssiteatteri Eri. Andra samarbetspartners är TREenit! ry, Tanssille ry, Barker-teatern, Turun Seudun Tanssioppilaitos, Grus Grus Teater, Tanssikoulu Tanssitiimi.

Bli medlem

Alla professionella scenkonstnärer och studerande inom branschen är varmt välkomna på Dansarts klasser!

Vore du dansare, cirkuskonstnär, skådespelare, dockteaterkonstnär osv, välkommen.
Proffsträningen erbjuder en behaglig stämning, dit det är lätt att komma oavsett den tid som gått sedan senaste deltagande.

Som medlem i Dansart får du våra nyhetsutskick och hålls uppdaterad om aktuella händelser. Du får också info om kommande workshops och klasser. Du får även delta i morgonklasser och workshops till medlemspris. Som medlem i Dansart har du även möjlighet att delta till medlemspris i Tammerfors TREenit! Ry’s samt Helsingfors Tanssille ry:s morgonklasser och workshops.

Bli medlem genom att maila till dansart.sihteeri@gmail.com och betala medlemsavgiften till konto FI53 5710 0420 0678 94 (referensnummer 1232).

Styrelse

Aliisa Särkiniemi (puheenjohtaja)
Joona Rytkönen (varapuheenjohtaja)
Mirva Honkanen (rahastonhoitaja)
Linda Björkqvist
Sandrina Lindgren
Jenny Kallio
Juuso-Matias Maijanen
Ira Tuppurainen

Laura Alho (toiminnan suunnittelija-koordinaattori)
dansart.sihteeri@gmail.com

Turku Dansart ry Dataskydd