Into the Cloud

Koreografia algoritmeista ja tekoälystä

Hän on yksin, valmiina kyseenalaistamaan elämän. Ovatko ne totta vai eivät? Mitä tapahtuu kun algoritmit muuttavat ruumiit itseoppiviksi koneiksi? Mitä käy, kun virus implantoidaan algoritmin heikkoon linkkiin? Kiertävätkö he ikuisesti ja lopulta murskautuvat?

Kaksi tanssijaa on jumissa heille luodussa matrixissa: ei sisään- eikä ulospääsyä. Matrix viipyilee tosielämän ja ison mustan maailmankaikkeuden välillä. Todellisuus muuntuu, algoritmit ottavat vallan, virukset istutetaan ja matrixin musta ja vihreä hypnotisoivat.

Tanssitaiteilija Marjan Raar on tutkinut algoritmeja ja tekoälyä. Sukellettuaan algoritmien, vuokaavioiden, heuristiikan ja virusten digitaaliseen maailmaan hän löysi tavan muuntaa materiaali tanssiksi – myös hieman elokuvan The Matrixin inspiroimana.

Koreografi Marjan Raar

Marjan Raar on freelance tanssitaiteilija, tanssija ja koreografi. Hän asuu Turussa ja on kotoisin Hollannista. Valmistuttuaan Amsterdamse Hogeschool voor de Kunstenin modernin taiteen laitokselta Raar aloitti uransa Suomessa. Sen jälkeen hän on työskennellyt Helsingin ja Turun lisäksi muun muassa Kuubassa ja Indonesiassa. Hän on esiintynyt ja tehnyt koreografioita vuodesta 1985 lähtien. Asetuttuaan Turkuun hän perusti oman teatterin ja harjoitustilan Barker-teatteriin.

Työryhmä

Tanssi: Anna Jolma ja Evgeny Kostyukov
Koreografia: Marjan Raar
Musiikki ja äänisuunnittelu: Bikkie Skeef
Valosuunnittelu ja tekniikka: Antton Kainulainen
Tuotanto: Marjan Raar ja Barker-teatteri

https://vimeo.com/461143105