Uutiset

Takaisin

Aluekeskuspalkalla: Suvi Nieminen Free Riding projektin parissa

Tanssitaiteilija ja tanssinopettaja Suvi Nieminen työskentelee Läntinen tanssin aluekeskuksen aluekeskuspalkalla kolmessa osassa. Kävimme haastattelemassa Suvia ensimmäisen osan työskentelyn ohessa LTA:n studiolla Manillassa.

Nieminen työskentelee LTA:n aluekeskuspalkalla Free Riding projektin parissa. Projektin tarkoituksena on kaventaa kuilua ammattilaiskentän ja tanssin harrastajien välillä. Free Riding konseptilla on tarkoitus kehittää uusia harjoitusmenetelmiä nykytanssin opettamiseen.

Kuva: Rosa Huuska

Kevään ensimmäinen osa on Niemisen mukaan projektin suunnitteluvaihe. Myöhemmin projektiin on tarkoitus ottaa testiryhmiä sekä aloittaa sooloteoksen tekoa. Menetelmän taustalla on Niemisen pitkä kokemus tanssinopettajana sekä ammattilaisille että harrastajille. Hänellä on ollut tarve päästä kehittämään menetelmää jo pitkään.

”Minulla on ollut tosi kova tarve päästä keskittymään tähän oikeasti eikä vaan niin, että suunnittelen tunnin ennen kun olen menossa opettamaan. Vaan että voin oikeasti tutkia opettamista myös muiden taiteilijoiden kanssa, on todella tärkeää.”

Katso koko haastattelu alta


Artikkelikuva: Jere Hokkanen