Uutiset

Takaisin

Suupalasta pieruun

Tanssitaiteilija ja koreografi Sandrina Lindgren työsti vuonna 2022 aluekeskuspalkalla Perästä kuuluu -teosta, sekä suoliston toimintaan sukeltavaa Pruttresan-työpajakonseptia. Maalis-huhtikuussa 2024 Pruttresan-työpaja vieraili kolmessa ruotsinkielisessä koulussa Turun seudulla.

Ihmisellä on kahdet aivot, toiset etu- ja toiset takapäässä. Ihminen ajattelee myös suolistollaan, kyllä vaan! Mikä onkaan näiden kaksien aivojen yhteys?

Pruttresan on 7–10 -vuotiaille suunnattu tanssityöpaja, jossa tutustutaan anatomiaan ja ruoansulatusjärjestelmän toimintaan. Työpajan aikana matkataan ruoansulatusjärjestelmän läpi – ensimmäisestä suupalasta pieruun.

Työpajassa sukelletaan suoliston maailmaan luovien tanssiliikkeiden ja leikkimielisten musiikkiharjoitusten avulla. Työpaja on erinomainen väline kehon ruoansulatusprosessien ymmärtämiseen sekä johdatus suolistoterveyteen.

Sandrina Lindgren on toteuttanut Pruttresan-työpajan Grus Grus Teatterille ja sitä on tukenut myös Läntinen tanssin aluekeskus. Maalis-huhtikuussa toteutettu kiertue on rahoitettu Brita Maria Renlunds Minne -säätiön avustuksella.

Työpajaa vetävät tanssija-koreografi Sandrina Lindgren ja klovni, näyttelijä ja sirkustaiteilija Janna Haavisto.