Taiteilija

Takaisin

Riikka Tankka

Tanssija
Tanssinopettaja-/ pedagogi
Tanssitaiteilija

Riikka Tankka on porilainen tanssija ja tanssinopettaja, joka suoritti tanssijan ammattitutkinnon Tampereen konservatoriolla. Opetustyössä Tankka on toiminut vuodesta 1999 ja kiinnitettynä tanssijana Pori Dance Companyssa vuodesta 2000. Tankka kuuluu ryhmän kantaviin voimiin, ja hän uransa aikana esiintynyt monien tunnettujen koreografien kuten Tero Saarisen, Jorma Uotisen, Marjo Kuuselan, Carl Knifin, Pattie Obeyn, Frank Chavesin ja Riku Lehtopolun teoksissa. Tankka on ollut mukana useilla esiintymiskiertueilla Euroopassa ja Aasiassa mm. Etelä-Koreassa, Saksassa, Ruotsissa, Ranskassa, Venäjällä ja Skotlannissa.

Riikka on saavuttanut lukuisia palkintoja monissa alan kilpailuissa niin koti- kuin ulkomaillakin kunniamainintoja alan tapahtumissa, mm. voitto Concours Euro-Dance Paris -kilpailussa. Riikka Tankka on Tanssikoulu Tankan toimitusjohtaja ja toinen omistaja, ja toimii myös koulun opettajana.

 

Linkit

www.tanssikoulutankka.fi
www.poridancecompany.com