Uutiset

Takaisin

Tanssivat taimet kuljettivat 3000 ihmistä pohtimaan puita

Puiden vuorovaikutuskeinoja pohtineet Kesäkulkurit kuljettivat tanssitaidetta 24 kunnan alueelle Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmalla.

Teksti: Saara Isola

 

”Viisi viikkoa, 76 esitystä ja yli 4 000 kilometriä takana,” laskivat Emma Heinonen ja Ira Tuppurainen heinäkuussa päättynyttä Kesäkulkurit-kiertuettaan. Puiden juurilla esitys- ja työpajakokonaisuus syntyivät pohdinnasta, millaista olisi olla puu ja miten ihminen voisi kommunikoida puiden kanssa. Teos kuljetti katsojaa jännittävältä hakkuualueelta kesäillan romanttiseen lavatanssitunnelmaan.

Puiden juurilla keräsi viiden viikon aikana lähes 3 000 ihmistä pohtimaan aihetta esityksessä tanssineiden puuntaimien äärelle. Eri puulajeista inspiroitunut liikekieli resonoi 741 osallistujan kehossa lähes viidessäkymmenessä työpajassa.

Kiitos Salo, Turku, Aura, Sauvo, Paimio, Pomarkku, Siikainen, Somero, Raisio, Uusikaupunki, Eura, Rauma, Masku, Kaarina, Naantali, Pori, Parainen, Kristiinankaupunki, Vaasa, Oravainen, Pietarsaari, Kokkola, Alajärvi ja Satasairaalan kohteet ympäri Satakuntaa!

Puiden kanssa kommunikointi ei suinkaan ole tullut päätökseensä. Seuraa Kesäkulkureiden Facebook-sivua!