Blogi

Takaisin

Askelmerkkejä digitaalisessa tilassa

Tiedätkö, miksi Läntinen tanssin aluekeskuksen nettisivuilla on kulmikkaita elementtejä?

Suunnittelun taustalla on turkulainen mainostoimisto Knok, jonka kanssa LTA on jo usean vuoden ajan tehnyt sujuvaa ja hedelmällistä yhteistyötä. Knok on perehtynyt toimintaamme syvällisesti ja osaa luoda LTA:n viestiä vahvistavaa visuaalista ilmettä.

Kohtaaminen Knokin kanssa tapahtui Jannen luomien laajojen verkostojen avulla. Jannen ainutlaatuinen taito kuunnella ja välittää synnytti pohjan yhteisen toiminnan rakentamiselle. 

Kuinka laajentaa tanssitilaa digitaaliseen tilaan?

Knok suunnittelee ja toteuttaa nettisivut aina mittatilaustyönä. LTA:n verkkosivuja luodessa esitimme Knokille toiveen siitä, että nettisivut laajentaisivat tanssitilaamme Studiosta digitaaliseen tilaan. Toive synnytti haasteen: miten kehon ilmaiseman liikkeen voisi siirtää verkkoon?

Knokin graafinen suunnittelija Petteri löysi labanotaation ja kiinnostui sen kuvallisesta ulottuvuudesta. Labanotaatio on Rudolf von Labanin, yhden eurooppalaisen nykytanssin pioneereista, kehittämä merkitsemistapa askelmerkeille ja koreografioille. Muodoltaan erilaiset kuviot edustavat eri kehonosia, kuten jalkaa tai kättä. Kuvion väritys kertoo, millä tasolla liike tapahtuu. Nuolilla taas merkitään liikkeen suuntaa.

Labanotaatio innosti Petteriä käyttämään askelmerkkejä LTA:n nettisivujen kuvituksessa. Nettisivumme siis toiveemme mukaisesti laajentuvat digitaaliseen tanssitilaan –  ne ovat askelmerkkejä digitaalisessa tilassa.

Vuorovaikutuksesta syntyvää idearikkautta

Kokemuksemme Knokin kanssa ovat osoittaneet, että heillä on kyky sekä ymmärtää asiakkaittensa tarpeita että luoda ja välittää niistä eteenpäin oma näkemyksensä. Knokin näkemykset ovat heijastaneet myös meille uusia tapoja avata toimintaamme, mikä tukee LTA:n strategisia päämääriä. Esimerkiksi tanssitaiteen saavutettavuus ja arvoihimme lukeutuva omaäänisyys ovat tulleet tuetuksi Knokin avulla.

 

Artikkeli on osa LTA:n juttusarja, joka toteutetaan yhteistyössä Mainostoimisto Knokin kanssa. #knokkelaa