Taiteilija

Takaisin

Leena Kela

PerformanssitaiteilijaKuraattoriTohtorikoulutettava

Leena Kela on työskennellyt performanssitaiteen parissa kahdenvuosikymmenen ajan. Useimmiten hänen teoksensa kumpuavat arkisistahavainnoista sekä tarkastelevat kehollisuuden ja materiaalisenelinympäristömme välistä vuorovaikutusta. Hän on esiintynyt lukuisissayhteyksissä Suomessa sekä kansainvälisesti performanssitaiteenfestivaaleilla ja näyttelyissä kaikilla maapallon mantereillaEtelämannerta lukuun ottamatta. Hän toimii New Performance TurkuBiennalen taiteellisena johtajana sekä Koneen Säätiön ylläpitämän Saarenkartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssin johtajana. Kela on valmistunutEsitystaiteen ja -teorian koulutusohjelmasta Teatterikorkeakoulusta(2010) ja on tohtorikoulutettavana Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

www.leenakela.com

Kuva: Diana Luganski / Koneen Säätiö