Uutiset

Takaisin

Tanssitaiteilija Maria Nurmela verkostoituu merkittävissä tanssitaidetapahtumissa Israelissa

Turkulainen tanssitaiteilija Maria Nurmela vierailee Tel Aviv International Exposure ja Jerusalem Dance Week -tapahtumissa Israelissa 30.11.-6.12.2022.

Tel Aviv International Exposure järjestetään Suzanne Dellal Centre for Dance and Theatressa, jonka tehtävänä on edistää, tukea ja levittää tanssitaidetta Israelissa. Jerusalem Dance Week järjestetään Machol Shalem Dance House:ssa (MASH), joka on johtava tanssi- ja esitystaiteen sekä teknologian keskus.

Maria Nurmela on luonut suhteita israelilaisen tanssitaiteen kenttään myös aikaisemmin. Nurmela työskenteli yhdessä koreografi Avidan Ben Giatin kanssa teoksessa School for the Blind. Teos esitettiin Jerusalem Dance Weekillä vuonna 2019. Nurmela toimi samana vuonna Jerusalem Choreographic Competitionin tuomaristossa. Maria Nurmelan ja Vesa Loikkaan tanssielokuva Cross-Lateral esitettiin MASH Video Dance -festivaalilla vuonna 2021.

Nurmela osallistuu tapahtumiin Läntinen tanssin aluekeskuksen taiteilijana.