Uutiset

Takaisin

Tanssikummit® johdattivat 260 ikäihmistä liikeilmaisuun

Koskettavia kohtaamisia Kaarinassa ja Ruskolla

Loka- ja marraskuu vei Tanssikummit Ruskon ja Kaarinan hoivakoteihin ja päivätoimintaan.

Merkitykselliset kohtaamiset liikkeen parissa innoittivat osallistujia etsimään oman kehon liikettä.  ”Erityisesti pitkään vuodepotilaina olleille tanssihetkemme tuntuivat erityisen merkityksellisiltä”, Tanssikummi Emmi Vehanen kertoo. Kehollinen ilmaisu antoi tilaa tunteiden vapautumiselle ja kehollisen luovuuden löytämiselle. ”Eräs rouva rupesi aina liikettä katsoessaan itkemään valtoimenaan. Käyntini jälkeen hoitaja kertoi, että toinen asukkaista oli kohtaamisemme jälkeen tanssinut huoneessaan käsiensä liikettä ihmetellen,” Vehanen jatkaa.

Tanssikummi Satu Hakamäelle tunnelmasta jäi mieleen liikkeen kautta syntyneet yhteiset olemisen tavat. ”Niissä hetkissä kehot ja varsinkin mielet asettuivat uusiin asentoihin. Tunnelma muuttui täysin, vaikka muutos fyysisessä liikkeessä ei aina ollut kovin suuri”, Hakamäki kertoo.

Kaarinan hoivakodeissa Tanssikummien toiminta on ollut osana kulttuurista vanhustyötä usean vuoden ajan. Ruskolla ikäihmiset tapasivat Tanssikummeja tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Ikäihmisiä liikkeen pariin ohjasivat LTA:n hyvinvointitiimin Jonna Aaltonen, Veera Alaverronen, Satu Hakamäki, Henna-Maria Hanhineva, Mirva Honkanen ja Emmi Vehanen.