Uutiset

Takaisin

Läntinen tanssin aluekeskuksen Tanssiva Joulukalenteri johdattaa liikkeelliseen joulunodotukseen jälleen 1.12.-24.12.2022.

Joulukalenterin tanssitaiteilijana toimi tänä vuonna Anna-Riina Virtanen

Tanssiva Joulukalenteri upottaa luukuillaan tanssitaiteen moniin muotoihin helposti lähestyttävällä tavalla ja tarjoaa kehollisia elämyksiä kaikenikäisille tanssin ystäville. Luukut levittäytyvät ympäri Turun kaupunkia ja lähialueita.

Tämän vuoden joulukalenterin teema on välittäminen. Toisesta välittämistä ilmaistaan kehojen liikkeellä, valitut luukkujen paikat tuovat esiin toisista huolehtimista ja tanssitaiteen avulla tullaan läsnäolevaksi hetkeen, kohtaamaan toinen ihminen ja levittämään hyvää mieltä.

”Joulukalenterin taiteilijana tehtäväni on välittää tarinoita. Jokainen tanssiva luukku kertoo oman tarinansa ja luo kosketuspintaa katsojan ja teoksen välille, ainutlaatuisesti hetkessä. Tanssiva Joulukalenteri tuo tanssia sinne minne se kuuluukin; keskelle arkea, osaksi elävää elämää, helposti kaikkien ulottuville. Jouluun kuuluu lämpö, läsnäolo ja yhdessä oleminen – ihan niin kuin tanssiinkin”, joulukalenterin taiteilija Anna-Riina Virtanen kertoo.

Seuraa luukkujen avautumista LTA:n nettisivuilla, Instagramissa ja Facebookissa!