Uutiset

Takaisin

Miasma Fog -työryhmän teos Mulberry Mori RaumArs residenssissä heinäkuussa 2022

Tanssija Vilma Kärkkäisen ja teatterintekijä-esitysteknikko Anne Salmen teos Mulberry Mori kertoo ajan kulusta ja unohdetuksi tulemisen pelosta sekä katkeroitumisesta. Teos kerrotaan esine-, paperi -, varjo- ja tanssiteatterin keinoin, jossa kokonaisuus muodostuu pienistä tarkalleen asetetuista palasista – valon ja esiintyjien yhteistyöstä. Kärkkäisen ja Salmen Miasma Fog -työryhmä työskentelee LTA:n Rauman residenssissä 1.–31.7.2022.

Mulberry Mori on mukaelma silkkiperhosen latinankielisestä nimestä. Perhoslajista, joka ei koskaan käytä siipiään lentämiseen. Mitä tapahtuu kun oma vuoro ei koitakkaan koskaan eikä omat siivet kannakkaan? Kun jää oman turvaverkkonsa vangiksi odottamaan ikuisesti. Heinäkuussa Raumalla jalkaudutaan tutkimaan ympäristöä ja julkisia taideteoksia uudella tavalla. Teoksessa kerrotaan fiktiivinen tarina julkisten taideteosten innoittamana. Tarinassa pohditaan paikalleen jäämisen pelkoa, katkeruutta ja palavaa halua elää tanssin ja teatterin keinoin. Teos koetaan kävellen Vanhassa Raumassa. Työryhmän työskentelyä voi seurata koko heinäkuun ajan Miasma Fogin blogista  ja Instagramista.

”Heinäkuun aikana rakennetaan Rauman kaduille uniikki paikkasidonnainen kokemus, sellainen, jota ei voisi tehdä missään muualla.” Työryhmä kertoo.

Työryhmä jalkautuu Rauman kaduille ja työskentelyä voi seurata ympäri kaupunkia koko heinäkuun ajan

Mulberry Mori -teoksessa kerrotaan fiktiivinen tarina julkisten taideteosten innoittamana. Tarinassa pohditaan paikalleen jäämisen pelkoa, katkeruutta ja palavaa halua elää kehollisen ilmaisun kautta. Teoksen voi kokea kävellen Vanhan Rauman alueella ja työryhmän työskentelyä voi seurata koko heinäkuun ajan Miasma Fogin blogista ja Instagramista.

”Heinäkuun aikana rakennetaan Rauman kaduille uniikki paikkasidonnainen kokemus. Sellainen, jota ei voisi tehdä missään muualla.” Työryhmä kertoo.

Sunnuntaina 10.7. Suomen kuvataiteen päivänä Miasma Fog esiintyy Rauman taidemuseolla klo 13 ja Sepäntalolla klo 14.30. Taidemuseon esityksessä ammennetaan inspiraatiota kesän näyttelystä IMAGINE! MITÄ JOS! RAUMA TRIENNALE 2022. Lisäksi Pitsiviikolla 21.7.–31.7. luvassa on lyhyitä pop up esityksiä julkisen taiteen äärellä eri puolilla Raumaa.

Jos patsaat olisivat muistojen fyysisiä muotoja ja tarinan palasia, millaisen kokonaisuuden ne muodostaisivat? Patsaiden tarinoihin ja historiaan johdattelevalla kävelykierroksella kuullaan tarinoita katkeruudesta, oman vuodon odottamisesta ja palavasta halusta elää. Lähtö kierrokselle RaumaFlikk -patsaalta 27.7. klo 18.00.

Miasma Fog on tanssija Vilma Kärkkäisen ja teatterintekijä esitysteknikko Anne Salmen muodostama ketterä ja luova kahden naisen tehotiimi, joka saa asioita aikaiseksi eikä pelkää tutkia maailmaa erilaisista näkökulmista. Salmella ja Kärkkäisellä on molemmilla oma pitkä historia tanssin parissa, joskin molemmat lähestyvät sitä hieman erilaisesta näkökulmasta. Heidän yhteistyössään juurikin erilaisuus, ikäero ja tausta ovat vahvuus. Heidän työskentelynsä pohjautuu toisen taiteilijuuden vahvaan arvostamiseen ja rohkeuteen tehdä uutta yhdessä.

Residenssi totetuu Läntinen tanssin aluekeskuksen ja Rauman kaupungin tuella. Residenssin yhteistyökumppaneina toimivat Raumars ry, Rauman taidemuseo ja Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut.

Kuvassa Vilma Kärkkäinen, kuvaaja Anne Salmi.