Blogi

Takaisin

Kalapiiri pyörii! Kesäkulkurit Amanda Vuori ja Rianna Rintamäki kertovat alkukesän kiertueestaan

Terveisiä kalatieltä!

Kiertueemme on ehtinyt noin puoleenväliin, ja monia mukavia yleisöjä olemme jo saaneet kohdata. Olemme käyneet hoiva- ja päiväkodeissa, puistoissa ja kesän kulttuurikohteissa ympäri Varsinais-Suomea ja Satakuntaa. Sääkin on meitä suosinut – muutamaa harvaa sadepäivää lukuun ottamatta on ollut aurinkoinen ja lämmin keli ja olemme voineet esiintyä ulkotiloissa. Kalapiirin tieto -esitys ja vaelluskalan liikkeestä inspiroitunut työpaja ovat muokkautuneet yleisön ja ympäristön mukaan. Aihe on puhutellut eri-ikäisiä ja työpaja synnyttänyt ihania yhteisiä tanssihetkiä!

Kuva: Päivi Inkinen

Eri kohderyhmien kohtaamisesta ovat jääneet mieleen erilaiset asiat. Lasten kanssa työskennellessä pintaan on hypähdellyt myrkyllisiä minecraft-pallokaloja, sähköankeriaita ja pieniä taimenia. Olemme puhaltaneet saippuakuplia yhdessä ja saippuakuplapullo on ollut lähteä jonkun pienen yleisön jäsenen matkaan kesken muutamankin esityksen. Vauhdikkaita hetkiä virtojen pyörteissä olemme kokeneet, kun työpajassa on tehty temppuja ja lapset ovat uiskennelleet verkkoihin kuten kalat. Hoivakodeissa ja palvelutaloissa meitä on toisinaan fanitettu hiljaisesti ja työpajoihin myös osallistuttu usein innolla ja heittäytyen. Kalateemamme on herättänyt muiston runosta, jonka saimme kuulla lausuttuna ulkomuistista esityksen ja työpajan jälkeen. Kesäkuussa ihmisiä on ollut runsaasti liikkeellä, ja olemme tavoittaneet esityksellämme niin ohikulkijoita kuin varta vasten työvuoronsa siirtäneitä katsojia.

Luvassa on vielä kaksi viikkoa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa, ja sitten suuntaa automme nokka kohti Pohjanmaata. Loppukiertueelta odotamme yhtä merkityksellisiä pieniä ja suuria hetkiä kuin tähänkin asti. Vaelluskaloina saamme kiertää muun muassa Naantalin juhannuksessa, Kulttuuritalo Anniksessa, Provinssissa, Wasa Graffitilandiassa ja Kokkola Move -tanssileirillä.

Kesäkulkureiden puolesta toivotamme iloista ja aurinkoista kesänjatkoa, kalatiellä tavataan!

Kesäkulkurit 2022 Amanda Vuori ja Rianna Rintamäki

Artikkelikuva: Saara Isola