Uutiset

Takaisin

Anniina Ukkonen yhdistää naamioteatteria ja nykytanssia

Tanssitaiteilija Anniina Ukkonen työskentelee LTA:n aluekeskuspalkalla yhdistäen naamioteatteria ja nykytanssia. Hönttä ”Hönttis” Hilpuraisen rinnalle on tullut Johanna Oksasen suunnittelema ja virkkaama tornionlaaksolainen naamio.

Työskentelyn teemana on naamioteatterin vieminen yhä tanssillisempaan ilmaisuun ja naamiotanssipraktiikan kehittäminen. Ukkosella on tällä hetkellä kaksi erilaista naamiota: Teatteri Metamorfoosin valmistama komediallinen Hönttä ”Hönttis” Hilpurainen sekä uusi, rovaniemiläisen Johanna Oksasen suunnittelema ja virkkaama tornionlaaksolainen naamio, johon on otettu vaikutteita Ukkosen omista juurista.

Aluekeskuspalkkajaksolla Ukkonen kuvaa työskentelyään sosiaaliseen mediaan sekä jalkautuu molemilla naamioilla Turun kaupunkikuvaan. Hönttä ”Hönttis” Hilpuraiseen ja Tornionlaaksolaiseen naamioon voi törmätä esimerkiksi Taiteen talolla 23.6.2022.

Uuden tornionlaaksolainen naamion myötä Ukkonen on halunnut viedä naamioteatteri- ja miimityöskentelyä yhä tanssillisempaan suuntaan. Komediallisen ”Hönttiksen” rinnalle on tullut viehkeämpi ja naisellisempi Tornionlaaksolainen naamio. Tornionlaaksolaiseen naamioon on otettu vaikutteita Ukkosesta itsestään.

”Halusin Hönttiksen lisäksi käyttööni abstraktimman naamion, joka houkuttelisi liikekieltä yhä tanssillisempaan ilmaisuun. Halusin myös tuoda omia juuriani enemmän taiteelliseen työskentelyyni. Tornionlaaksolaisessa naamiossa on paljon minua itseäni ja liikekieli ammentaa omista tunteistani ja omasta tavastani liikkua”

Seuraa Anniinan työskentelyä Instagramista @ukkonendance

Katso koko haastattelu alta

Hahmo jolla on valkoinen naamari kurkkaa nurkan takaa