Uutiset

Takaisin

Pienet & tärkeät esitys pörisee alakoulukiertueelle Varsinais-Suomeen toukokuussa 2022

Pienet & Tärkeät on alakouluikäisille suunnattu tanssiesitys luonnolle ja ihmiskunnalle pienistä ja tärkeistä, mutta samalla niin suurista asioista!

Tanssiesityksessä tutustutaan kukkaniityn asukkien ihmeelliseen elämään ja esitys tarjoilee ohessa jännittävää tietoa luonnolle ja ihmiskunnalle tärkeistä pölyttäjähyönteisistä – mehiläisistä, kimalaisista, kukkakärpäsistä, perhosista ja kovakuoriaisista. Rohkaisemme ja innostamme omaan havainnointiin ja pienimuotoisiin luontoa tukeviin tekoihin lähiympäristössä.

Pienet ja tärkeät yhdistää taiteellista työskentelyä ja tieteellistä tutkimusta sekä hyödyntää monipuolista tapaa katsoa ja kokea tanssia. Tanssin kautta voi lähestyä aihepiiriä vauhdikkaasti ja leikkisästi. Kokemuksellinen ja osallistava tietoiskumateriaali esityksen yhteydessä pyrkii välittämään tiedon ymmärrettävästi ja mieleen jäävällä tavalla.

Maailman villeistä kukkakasveista 90 % ja viljelykasveista 75 % on ainakin osittain pölyttäjistä riippuvaisia. Pölyttäjähyönteisten määrä on laskenut viime aikoina huolestuttavan nopeasti kaikkialla maailmassa. Elinympäristöjen tuhoutuminen, torjunta-aineiden käyttö, tehomaatalous ja kaupunkien kliinistyminen uhkaavat edelleen pölyttäjiä.

Toukokuussa Pienet & Tärkeät kiertää alakouluja LTA:n aluekeskuspalkalla

Ke 11.5. Piug, Parainen 2 esitystä – (på svenska)
To 12.5. Hannuniitun koulu, Turku 2 esitystä
Pe 13.5. Kotimäen koulu, Littoinen 2 esitystä
Ti 24.5. Martinsali, Raisio 2 esitystä
Ke 25.5. Tavastilan koulu, Mietoinen

Esityksiä tukevat Läntinen tanssin aluekeskus, Svenska Kulturfonden, Koneen säätiö sekä Paraisten ja Raision kulttuuritoimet