Uutiset

Takaisin

Fongaa, eli kalabongaa tanssiva vaelluskala! Läntinen tanssin aluekeskuksen Kesäkulkurit käynnistävät kiertueensa 1.6.2022

– Kesäkulkurit esiintyvät Yliopistonkadun kävelykadulla keskiviikkona klo 13.00 ja Kupittaan puistossa Liikennepuiston sekä Seikkailupuiston lähellä 16.30 ja 18.00.

Tiesitkö, että lintuja bongataan, mutta kaloja fongataan? Kesäkuussa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa on nimittäin mahdollista fongata tanssitaidetta koko kuukauden ajan 1.–30.6.! Läntinen tanssin aluekeskuksen Kesäkulkureiden Kalapiirin tieto -teos ja työpaja nostavat pinnalle uhanalaiset vaelluskalat ja tutustuu niiden ympäristöön tanssitaiteen keinoin.

Jo vuodesta 2010 kiertänyt Kesäkulkurit on Läntinen tanssin aluekeskuksen yleisötyökonsepti. Koko kuukauden kestävän kiertävän tanssiesitys- ja työpajakokonaisuuden tarkoitus on tanssitaiteen saatavuuden ja saavutettavuuden edistäminen Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Kesäkulkurit aloittavat kiertueensa Yliopistonkadun kävelykadulta 1.6. klo 13.00. Tanssitaiteilijat Amanda Vuori ja Rianna Rintamäki reissaavat ympäri Varsinais-Suomea ja Satakuntaa koko perheen teoksella Kalapiirin tieto 1.–30.6.2022. Teos nostaa pinnalle uhanalaiset vaelluskalat ja tutustuu niiden elinympäristöön tanssitaiteen keinoin. Esityksen jälkeen on mahdollista osallistua työpajaan, jossa tehdään helppoja liikeharjoitteita vaelluskalojen liikkeistä ja reiteistä inspiroituen.

“Olemme tutkineet vaelluskalojen elinympäristön muutoksia ja teoksen pohjana on toiminut kalojen elinkaari sekä elinympäristössä ilmenevät uhat. Teoksella haluamme tuoda näkyville vaelluskalojen maailman tanssitaiteen keinoin. Työpajassa johdatellaan kalojen maailmaan ja liikekieleen sekä syvennytään aiheeseen osallistujien kanssa.” Kesäkulkurit Amanda Vuori ja Rianna Rintamäki sekä työskentelyssä mukana ollut Saara Isola kertovat.

Fongaa vaelluskala tien päältä!

Kiertueen yhteistyökumppanina toimii Hertz ja Kesäkulkurit tunnistaakin kiertueella nimikkoautostaan. Lisäksi kiertuetta on tukemassa kalatalousalan monipuolinen kouluttaja, Ammattiopisto Livian kalatalouden yksikkö. Kesäkulkureihin voit törmätä ympäri Varsinais-Suomea ja Satakuntaa koko kesäkuun ajan. Kesäkulkurit voi löytää muun muassa Taiteen talon pihalta 4.6., hoivakodeista sekä erilaisista tapahtumista. Teoksen yhteyteen luotu työpaja on mahdollista kokea myös digitaalisesti ja kunnat jakavat työpajavideoita omissa kanavissaan. Helposti lähestyttävä työpaja laittaa liikkeelle perheen pienimmästä vanhimpaan! Tänä vuonna uutena lisäyksenä Kesäkulkurit jatkavat kiertuettaan myös Pohjanmaalle 1.–8.7.2022.

Aikataulu täydentyy ja ajankohtainen aikataulu löytyy täältä.

Seuraa Kesäkulkureiden matkaa:

Facebookissa & Instagramissa