Uutiset

Takaisin

Suomalaisen elokuvan festivaaleilla nähdään myös palkittua tanssitaidetta

Suomalaisen elokuvan festivaali käynnistyy torstaina Turussa kolmattakymmenettä kertaa, 7.–10.4.2022.

Juhlavuotta viettävän festivaalin kantavia teemoja tänä vuonna ovat saamelainen elokuva, Peter Von Baghin tuotanto ja ultraharvinaiset suomalaiselokuvat. Lisäksi festivaalilla voi nähdä tanssitaidetta sisältäviä lyhytelokuvia perjantaina 8.4. Tällöin nähdään Marja Helanderin Eatnanvuloš Lottit – Maan sisällä linnut sekä Taideakatemian 4. vuoden elokuvaopiskelija Miikkael Kukkulan kaksiosainen taiteellinen opinnäytetyö, Limbo.

Kukkulan ja tanssitaiteilija Ilona Salosen ohjaama ensimmäinen osa, 500MPH, voitti kunniamaininnan viime vuonna Oulun musiikkivideofestivaaleilla ja parhaimman pohjoismaisen tanssielokuvan palkinnon Trondheimin Minimalen elokuvafestivaalien Multiplié -tanssisarjassa tammikuussa 2022. Elokuva kiertää tällä hetkellä aktiivisesti festivaaleja ympäri maailmaa.

“500MPH-tuotanto oli varsin erityislaatuinen. Teos oli itsessään hyvin riskialtis onnistumisensa suhteen, sillä se kuvattiin Ruissalossa keskitalven pakkasyönä yhdellä otolla ja sen sisältämä koreografia, valosuunnitelma sekä kamera-ajo oli kaavailtu tehtäviksi takaperoisesti.”  Miikkael Kukkula

“Teimme koreografiaa yhdessä esiintyjien kanssa. Kuuntelimme musiikkia takaperin ja harjoittelimme ulkona tapahtuvaa koreografiaa studiossa käänteisesti. 500MPH:n dynaaminen liikekieli yhdessä muun kokonaisuuden kanssa luo vinksahtaneen tunnelman: osa näyttää normaalilta ja osa yllätykselliseltä käänteisen painovoiman vuoksi. Lopputuloksena on koukuttava maailma.”  Ilona Salonen

Nyt samainen teos on ensimmäistä kertaa nähtävillä Turussa julkisena näytöksenä osana pidempää Limbo-nimistä teosta, joka yhdistää tanssitaiteen genre-elokuvaan.

Limbo-tuotannossa on pääasiassa Turun Taideakatemialaisia neljältä eri vuosikymmeneltä. Lyhytelokuvan tuottaja ja säveltäjä on Benny Majabacka ja valosuunnittelija Mikko Siipola. Tuotannon toinen ohjaaja ja leikkaaja on Petri Erkkilä. Esiintyjäkaarti elokuvassa koostuu pääosin tanssitaiteilijoista. Teoksessa pääosassa nähdään tanssitaiteilija Olli Lautiola ja sivurooleissa nähdään tanssitaiteilijat Evgeny Kostyukov, Tuija Lappalainen, Ilona Salonen, Robert Stowe sekä Jeremi Vahtera.

Limbo-teos saa ensi-iltansa Logomon Kino-salissa perjantaina 8.4. klo 22:00. Lisäksi lauantaina 9.4. mahdollisuus nähdä verkkonäytännössä lyhytelokuva Limbo.

Lisätiedot Barking Bennyn Facebookissa: https://www.facebook.com/BarkinBenny
Youtube-linkki 500MPH-lyhytelokuvaan: https://www.youtube.com/watch?v=ynCIml9pPaE

Suomalaisen elokuvan festivaalin aikana festivaaliteattereina toimivat torstaina 7.4. Kino Diana ja perjantaista 8.4. sunnuntaihin 10.4. Logomon Kino-sali.