Uutiset

Takaisin

Maria Nurmelan ja Vesa Loikkaan lyhytelokuva ECHOES – KAIKUJA ehdolla arvostetun kanadalaisen Prix Lumiere-palkinnon saajaksi

Nurmelan ja Loikkaan valmistama 4,25- minuuttinen lyhytelokuva on kuvattu Turun Aurajokirannassa helmikuussa 2020. Elokuvan ideasta ja konseptista vastaavat Nurmela ja Loikas. Sen on leikannut ja ohjannut Loikas, koreografioinut Nurmela.

Elokuvassa tanssii Nurmelan kanssa nuori paraislainen tanssija Eeva Hyvärilä. Äänisuunnittelusta vastaa ruotsalainen tanssija/äänisuunnittelija Vincent Malmberg. Elokuvassa kuullaan myös Nurmelan siteeramana otteita Aila Meriluodon runoteoksesta Varokaa Putoilevia Enkeleitä (1977). Meriluodon perikunta antoi Nurmelalle ja Loikkakselle erikseen luvan lainata Meriluodon otteita yhdestä Meriluodon rakastetuimmasta runoteoksesta lyhytelokuvassaan.  ECHOES – KAIKUJA sai ensi-iltansa Italiassa CINEDANZA Screendance – festivaalilla Modenassa Italiassa, lokakuussa 2020.

Prix Lumiere– palkinto jaetaan 10.3.2022 Canadan Quebecissä Royen-Norandassa järjestettävässä Priz Lumiere-gaalassa. Muut palkintoehdokkaat ovat Kanadasta ja Ranskasta.

Keväällä 2020 ECHOES- KAIKUJA-elokuvasta alkanut Nurmelan ja Loikaksen yhteistyö on poikinut kaksi muutakin lyhytelokuvaa Liminal ja Cross-Lateral. Liminal sai ensi-iltansa Moving Images International Videodance-festivaalilla Kyproksella marraskuussa 2020. Cross-Lateral taas kansainvälisen The Shift Business-tapahtuman avajaisteoksena lokakuussa 2020. Cross-Lateral on vieraillut myös Jerusalem International Short Film-festivaalilla Machol Shalem Dance House:ssa Jerusalemissa,  syyskuussa 2021.

Tällä hetkellä he ovat työstämässä neljättä lyhytelokuvaa “Entanglement”, jonka ensi-ilta on alkuvuodesta 2023. ECHOES-KAIKUJA-lyhytelokuvan ehdokkuus kansainvälisillä festivaaleilla on turkulaisille taiteilijoille poikkeuksellisen hieno ja merkittävä saavutus.