Uutiset

Takaisin

RaumArs 2022 residenssiin tanssija Vilma Kärkkäinen ja teatterintekijä-esitysteknikko Anne Salmi teoksellaan Mulberry Mori

Työryhmä työskentelee LTA:n Rauman residenssissä heinäkuussa 2022

Mulberry Mori on tanssija Vilma Kärkkäisen ja teatterintekijä-esitysteknikko Anne Salmen Miasma Fog -työrymän teos ajan kulusta ja unohdetuksi tulemisen pelosta sekä katkeroitumisesta.  Teos kerrotaan esine-, paperi -, varjo- ja tanssiteatterin keinoin, jossa kokonaisuus muodostuu pienistä tarkalleen asetetuista palasista – valon ja esiintyjien yhteistyöstä. Työryhmä työskentelee LTA:n Rauman residenssissä 1.–31.7.2022

Mulberry Mori on mukaelma silkkiperhosen latinankielisestä nimestä. Perhoslajista, joka ei koskaan käytä siipiään lentämiseen. Mitä tapahtuu kun oma vuoro ei koitakkaan koskaan eikä omat siivet kannakkaan? Kun jää oman turvaverkkonsa vangiksi odottamaan ikuisesti.

Meille jää vain muistot, toteutumattomat haaveet, lupaukset ja unelmat puolestaan katkeroittavat. Teoksen kantavana teemana on halu elää ja kokea. Murtautua vapaaksi ja nauttia.

Raumalla jalkaudutaan tutkimaan ympäristöä ja julkisia taideteoksia uudella tavalla

”Ajatuksena tutkia millaisia kehomuistoja julkiset taideteokset herättävät ja millainen uusi kokonaisuus ja tarina niistä saadaan aikaiseksi. Patsaat ja muut teokset ovat tässä tulkinnassa muistojen muotoja. Tapa säilöä tarinan palanen mieleen.”

Mukana olevista teoksista tarjotaan tämän uuden tulkinnan lisäksi myös oikea infopaketti  katsojille.

Tänä vuonna yhteistyötä tehdään myös Rauman taidemuseon kanssa ja residenssitaitielijalla on mahdollisuus osallistua kesänäyttelyn toteutukseen. Lisäksi residenssitaiteilija osallistuu mahdollisuuksien mukaan Raumalla heinäkuussa järjestettävään pitsiviikkoon.

Miasma Fog on tanssija Vilma Kärkkäisen ja teatterintekijä esitysteknikko Anne Salmen muodostama ketterä ja luova kahden naisen tehotiimi, joka saa asioita aikaiseksi eikä pelkää tutkia maailmaa erilaisista näkökulmista. Salmella ja Kärkkäisellä on molemmilla oma pitkä historia tanssin parissa, joskin molemmat lähestyvät sitä hieman erilaisesta näkökulmasta. Heidän yhteistyössään juurikin erilaisuus, ikäero ja tausta ovat vahvuus. Heidän työskentelynsä pohjautuu toisen taiteilijuuden vahvaan arvostamiseen ja rohkeuteen tehdä uutta yhdessä.

Residenssin yhteistyökumppaneina toimivat: Raumars ry, Rauman taidemuseo ja Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut.

Kuvassa Vilma Kärkkäinen, kuvaaja Anne Salmi.

Tanssija