Uutiset

Takaisin

Aluekeskuspalkalla: Niina Kastari

Huittisissa asuva tanssinopettaja, suunnittelijaopettaja ja tanssitaitelija Niina Kastari on työskennellyt Läntinen tanssin aluekeskuksen aluekeskuspalkalla joulu-tammikuussa.

Aluekeskuspalkkajaksolla Kastari on tarkastellut parityöskentelylle ja -tanssille ominaisten raamien ja elementtien näyttäytymistä tanssitaiteellisessa työskentelyssä. Tällaisia tekijöitä ovat mm. vahva musiikkiyhteys, roolit, kehollinen aistiminen ja kuuntelu, vuorovaikutus toisen kanssa, tilan luominen itselle, toiselle ja meille, sekä tiettyyn tanssilajiin sidotut rytmit/askelikot. Tärkeässä roolissa työskentelyjaksolla Kastarille on myös ollut liikkuvan kehon ja liikkuvan kuvan yhdistäminen.

Yhdessä kanssaan työskentelemään Kastari kutsui paritanssijat Jenna Polven ja Anniina Koivuniemen sekä tanssijan ja audiovisuaalisen viestinnän opiskelija Eveliina Lindforsin. Paritanssija Jenna Polven kanssa Kastari on syventynyt erityisesti vienti-seuraamisen ja sydänten yhteyden teemoihin. Toisen paritanssin ammattilaisen Anniina Koivuniemen kanssa Kastari työskentelee paritekniikan ja koreografian kanssa. Eveliina Lindforsin kanssa Kastari käsittelee liikkuvan kehon ja liikkuvan kuvan yhteyttä.

”Minua kiehtoo fantasia. Uppoutuminen puuterilumeen ja pastellinsävyisiin haaveisiin vetää puoleensa, kun maailma ympärillä velloo monin tavoin levottomana ja riitaisenakin. Sydänten yhteys, keskinäinen kannustaminen, tukeminen, kannattelu ja tilan luominen toisen eriävillekin ilmaisuille on kaivattua ja tervetullutta! Nämä tekijät muodostavat pohjan demovideolle, jonka työstämme aluekeskusjakson aikana.”

Kastari kertoo työskentelyn olleen antoisaa. Tanssijoiden välinen erilainen tanssitausta rikastaa työskentelyä ja parin kanssa tanssiminen on tuntunut erityisen hyvältä näin turvavälien aikana.

”Juuri etäyhteyksien ja kokoontumisrajoitusten vuoksi demovideon valmistaminen vaikuttaa toimivalta valinnalta. Liikkeen ja videokuvan yhdistäminen on kiinnostanut minua pitkään ja on hienoa päästä tekemään tällä jaksolla yhteistyötä av-alan osaajan kanssa.

Kuva: Niina Kastari ja Jenna Polvi
Videot: Niina Kastari