Uutiset

Takaisin

Jonna Aaltosen Neiti Ida vieraili turkulaisissa palvelutaloissa

Tanssitaiteilija Jonna Aaltosen Neiti Ida vieraili onnistuneesti turkulaisissa palvelutaloissa Saga Kaskenniityssä ja Saga Kaskenpuistossa.

Neiti Ida on vuorovaikutteinen ja osallistava soolotanssiteos. Ujo ja varautunut Neiti Ida muuttuu inhimillisen kohtaamisen kautta iloiseksi ja positiiviseksi. Keskiössä on liike ja musiikki, myös hiljaisuus, voima, intensiteetti. Kohtaaminen ja kommunikaatio tanssin keinoin.

Teos sisältää vuorovaikutteisia, osallistavia osioita, jolloin katsojat pääsevät halutessaan esityksen aikana liikkumaan esiintyjän kanssa. Jokaisen esityksen jälkeen on lisäksi keskustelutuokio. Näissä keskusteluhetkissä esiintyjä ja katsojat voivat yhdessä ihmetellä ja pohtia esityksen herättämiä kysymyksiä ja ajatuksia mm. ystävyydestä, jännittämisestä, erilaisuuden hyväksymisestä.

Neiti Idaa on on esitetty ennen lapsiyleisölle

”On pakko hehkuttaa Neiti Ida- esityksiä palvelutaloissa: Saga Kaskenniityssä ja Saga Kaskenpuistossa 16.11.”, Hehkuttaa Jonna Aaltonen

Jonna Aaltonen toteutti kaksi Neiti Ida -esitystä palvelutaloissa. Esitykset saivat positiivista palautetta.

 ”On aivan pakko laittaa viestiä, kun meidän asukkaat ovat hehkuttaneet eilistä esitystäsi aivan todella paljon! Ihan mahtavaa! Kiitos vielä kun kävit! Kaikkea hyvää sinulle ja yhteistyömme jatkukoon! <3”, Riikka Janatuinen, vapaa-ajanohjaaja, Saga Care, Kaskenpuisto, Turku

”Olen niin paljon tänään kuullut esityksestäsi ja sinusta kehuja. Kuinka upea, viehättävä nainen olitkaan ja miten hurmaava esitys! Kuinka toit taloomme positiivista energiaa, iloa ja luvan hassutteluun. Kiitos. Olet taivaan lahja. Sinä tanssit kyllä vanhusten sydämiin.<3 ”, Melina Lillberg-Palmu, vapaa-ajanohjaaja, Saga Care, Kaskenniitty, Turku

Neiti Idaa on on esitetty ennen lapsiyleisölle, mutta senioriyleisölle esiintyminen tuntui Aaltoselle erityisen tärkeältä – varsinkin koronan aiheuttaman eristyneisyyden jälkeen.

”Yleisöstäni huokui vilpitön ilo ja riemu. Esityksen jälkeisessä keskustelussa joku yleisöstä kommentoi, että aivan kuin olisi tullut lapseksi jälleen. Parempaa palautetta en voi kuvitella saavani.”