Uutiset

Takaisin

Reetta Honkakosken Corporeal Mime -kurssi 28.1.2022

Corporeal Mime -työpajassa syvennytään osallistujien liikeilmaisun ja taiteellisen ajattelun kehittämiseen Corporeal Mime -miimin kautta. Työpaja tarjoaa osallistujille mahdollisuuden fyysisen teatterin työvälineiden rikastuttamiseen. Kurssin järjestää TEHDAS Teatteri.

Tutustumme Corporeal Mime -liiketekniikkaan tutkimalla liikkeen musikaalisuutta, kehon artikulaatiota ja toiminnan painovoimaa. Hyödynnämme Corporeal Mime -repertuaarikappaleita, improvisoimme ja työstämme omaa liikemateriaalia.

Työpaja sopii sekä vasta-alkajille sekä Corporeal Mime -miimiin jo aiemmin tutustuneille.

CORPOREAL MIME

Corporeal Mime on fyysisen teatterin taidokas ja runollinen suuntaus. Sen keskiössä on pyrkimys ilmaista kehollisesti koko ihmisyyden rikas kirjo, konkreettisesta fyysisestä työstä aina abstrakteihin ajatuksiin ja unelmiin asti. Corporeal Mime -liiketekniikan kehitti ranskalainen teatterinuudistaja Etienne Decroux (1898–1991).

OPETTAJA

Reetta Honkakoski on helsinkiläinen fyysisen teatterin ohjaaja ja Corporeal Mime
-näyttämötaiteilija. Hänet tunnetaan kehollisista teatteriteoksista, joissa yhdistyy rikas liikekieli ja koskettavat teemat. Hänen ensembleteoksensa Pulpetti (The Desk) palkittiin Edinburgh Fringe Festivaalilla 2019 arvostetulla Scotsman Fringe First palkinnolla.

Honkakoski erikoistui Corporeal Mime-miimiin seitsemän vuoden ajan lontoolaisessa Theatre de L’Ange Fou’n huippukoulussa. Hän toimi myös koulun assistenttiopettajana vuosina 2011-2013.

KIELI

Suomi, englanti

AIKATAULU

Pe 28.1.2022 klo 10.00 – 16.00 (sis. lounas 1h)

MUKAAN

Vaatteet joissa on hyvä liikkua. Halutessasi voit olla mukaan myös nuken jolla on mahdollisimman hyvä liikkuvuus, erityisesti selkärangassa.

HINTA

TEHDAS Teatterin jäsenille maksuton.
Muille esittävän taiteen ammattilaisille tai harjoittajille 50€.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

8-20

PAIKKA

TEHDAS Teatterin Jokistudio Manillassa
Itäinen Rantakatu 64
Turku

ILMOITTAUDU:
maria.laitila@tehdasteatteri.fi