Uutiset

Takaisin

Luovat rituaali-illat torstaisin 11.11.–2.12.2021

Luovat rituaali-illat ovat vuoden pimeimpään aikaan Koroisten saliin avautuvia taidelähtöisen kohtaamisen tiloja. Neljänä torstai-iltana tanssitaiteilija Henna-Maria Hanhineva ja esitys- ja teatteritaiteilija Seija-Leena Salo kutsuvat pohtimaan suhdetta omiin isoäiteihin kehollisen rituaalityöskentelyn ja kokemusten jakamisen kautta.

Luovat rituaali-illat ovat vuoden pimeimpään aikaan Koroisten saliin avautuvia taidelähtöisen kohtaamisen tiloja. Neljänä torstai-iltana kutsumme pohtimaan suhdetta omiin isoäiteihin kehollisen rituaalityöskentelyn ja kokemusten jakamisen kautta.
Olemme taiteellisessa työssämme kokeneet isoäiti-hahmon antoisaksi peiliksi, jonka kautta voi hahmottaa sukujuurten vaikutusta omaan elämään, ylisukupolvista perintöä sekä kehossa kannettuja taakkoja ja voimavaroja. Mistä on aika luopua, mitä haluan säilyttää, mitä juhlistaa, mitä kohti kasvaa?

Työskentelymme lähtee kehosta, omien kokemusten ja tarpeiden kuuntelemisesta ja vertaisjakamisesta. Annamme ehdotuksia joiden pohjalta isoäitejä voi jäljittää ja kohdata luovan liikkeen, hiljaisuuden ja kosketuksen kautta.
Toisen koskettamista sisältävät hetket ovat vapaaehtoisia, tarjoamme aina vaihtoehdon, jonka voi toteuttaa yksin. Muutenkin kutsumme jokaista osallistujaa toimimaan omia rajojaan kuunnellen.

Luomme tilaa kokemusten reflektoinnille keskustelujen, kirjoittamisen ja piirtämisen kautta. Omista kokemuksista voi illan aikana jakaa muille sen verran, kuin hyvältä tuntuu.
Illat ovat avoimia kaikille aikuisille. Osallistumiseen ei tarvitse mitään ennakkotietoja tai taitoja.

Kokoonnumme Koroisten talon isossa salissa osoitteessa Koroistentie 2, Turku.

Tervetuloa mukaan:

to 11.11 klo. 18-21 Minun (isoäitini) kädet
to 18.11 klo. 18-21 Minun (isoäitini) kasvot
to 25.11 klo. 18-21 Minun (isoäitini) selkä
to 2.12 klo. 18-21 Minun (isoäitini) lantio

Jokainen ilta muodostaa oman kokonaisuutensa. Voit osallistua kaikkiin iltoihin tai yksittäiselle kerralle.

Osallistumismaksu on 10-20€/ilta oman tilanteesi mukaan. Maksaa voi käteisellä tai mobilepaylla

Yhteen iltaan mahtuu kahdeksan osallistujaa. Ilmoittauduthan sähköpostilla viimeistään tapahtumapäivän aamuun mennessä: seijaleena.nyt@gmail.com .

Tapahtuma Facebookissa >>


Keitä me olemme:

Rituaalit ovat osa yhteistä taiteellista työskentelyämme, jota tahdomme nyt kokemuksellisesti jakaa muiden kanssa. Työskentelemme parhaillaan rinnakkain isoäiti-aiheisten soolojemme parissa.

Seija-Leena Salo
Olen esitys- ja teatteritaiteilija, jonka elämäntarinassa kaksi isoäitiä ovat piirtyneet toistensa vastakohdiksi. Viime aikoina olen alkanut pohtia tarinan roolitusta uudelleen.

Henna-Maria Hanhineva
Olen tanssitaiteilija, jonka isoäiti teki viiden litran pullataikinoita, lauloi lehmilleen ja synnytti kymmenen lasta, joista yksi oli salaisuus.

Kiitos työskentelyn ja rituaalien mahdollistamisesta TOP-säätiölle, Taiteen edistämiskeskukselle ja Läntisen tanssin aluekeskukselle!