Uutiset

Takaisin

Hyvinvointipaja 26.–28.11.2021

EARLY BIRD TARJOUS: 90€ (voimassa 16.11. asti)


Vuoden pimeimpänä aikana on hyvä hetki kääntää ajatukset omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Turku Dansart ry tarjoaa kaikille esittävän taiteen ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville kokonaisvaltaisen, mieltä ja kehoa hellivän hyvinvointipajan. Työpajasta saa loistavia vinkkejä oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitoon myös tulevaisuudessa.
Hyvinvointipaja sisältää Taru Montanarin spiraalistabilaatiota ja Emma Uotisen ”Himmailuhetki on löytöretki – palautuminen luovassa työssä” kokonaisuuden.

”Taiteilijan ammatti on kuin mikä tahansa ammatti: sen tekijä ansaitsee ja tarvitsee itsensä huoltamista ja hoitamista, hyvinvointia, tukea ja jakamista, sekä mahdollisuuksia toteuttaa
työnsä sisältöjä.” (Houni, Pia & Ansio, Heli (toim.) 2013: Taiteilijan työ. Taiteilijan hyvinvointi taidetyön muutoksessa. Työterveyslaitos.)

Aikataulu:

PE 26.11. 
klo 18.15-19.15 Spiraalistabilaatio / Taru Montanari
klo 19.45-21 Rauhallinen, palauttava jooga + pranayama / Emma Uotinen

LA 27.11. 
Teema Palautuminen luovassa työssä
klo 10-11 Spiraalistabilaatio
klo 11.30-13 Himmailuhetki on löytöretki – työpaja
klo 14-16 Himmailuhetki on löytöretki – työpaja

SU 28.11.
Teema stressin ennaltaehkäisy
klo 10-11 Spiraalistabilaatio
klo 11.30-13 Himmailuhetki on löytöretki – työpaja
klo 14-15:30 Hengähdyshetkiä-harjoitus

Ilmoittaudu: dansart.sihteeri@gmail.com
Ilmoittaudu viimeistään: 18.11.2021

Maksutiedot: Turun Seudun Osuuspankki FI53 5710 0420 0678 94 (viitenumero: 1232) TAI MobilePay: Turku Dansart ry: tilille maksat numerolla: 44365.
Hinnat kurssille:

KOKO KURSSI: 100 €,

HUOM! EARLY BIRD TARJOUS: 90€(voimassa 16.11. asti)

Koko kurssi: 150€ (ei jäsenhinta)
VAIN la: 60€ (ei jäsen 80€)
VAIN su: 60 € (ei jäsen 80€)
VAIN spiraalistabilaatio: 20 € /h

JÄSENHINTAAN:
*Tampereen TRE!enit Ry:n,
* Helsingin Tanssille ry:n sekä
*Tanssivan Susirajan jäsenet


Himmailuhetki on löytöretki – palautuminen luovassa työssä

Tanssijoiden hyvinvointipäivässä keskitytään työstä palautumiseen laajasti ja monipuolisesti.
Perjantaina huolletaan kehoa lempeällä joogaharjoituksella ja palautetaan mielen ja kehon yhteys hengitysharjoituksilla. Lauantaina pohdimme yhdessä mitä palautuminen tarkoittaa ammattitanssijoille – miten luovasta työstä palaudutaan? Puhumme ajankäytöstä, rajoista, empatiasta ja mahdollisuuksista vaikuttaa omaan työhön. Teemme kirjallisia harjoituksia,
visualisoimme ja matkaamme hengityksen avulla kohti unelmaelämää. Sunnuntaina keskitytään stressin ennaltaehkäisyyn ja treenaamme erilaisia palautumisen menetelmiä. Lopetamme viikonlopun pitkään palautumista tukevaan liikeharjoittelutuntiin.

Emma Uotinen on turkulaistunut luovien alojen ja hyvinvoinnin asiantuntija, kouluttaja ja yrittäjä. Hän on toiminut taiteen tuottajana lähes 20 vuotta ja muun muassa helsinkiläisen integroidun nykytanssiryhmän KAAOS Companyn tuottajana sekä Satakunnan taidetoimikunnan tanssitaiteen asiantuntijana. Ihmisen psykofyysisyys on kiehtovaa ja johtanut Emman uusille urille. Hän on kouluttautunut joogaohjaajaksi, joogahierojaksi ja palautumisvalmentajaksi. Syksyllä 2021 aukeaa Turkuun HIMMAA palautumisstudio, joka yhdistää taiteen ja hyvinvoinnin palautumista tukevaksi kokonaisuudeksi.

HIMMAA ja löydät tiesi takaisin.
IG: @himmaastudio
IG: @emmauotinen
www.himmaa.fi

Taru Montanari 

Spiraalistabilaatio (Spiralstabilzation) 

Taru on Suomen Pilates Yhdistyksen hyväksymän STOTT PILATES® koulutuksen saanut ohjaaja. Hänellä on monipuolinen urheilutausta niin kilpaurheilijana, valmentajana, seuratoimijana kuin urheilevan lapsen vanhempana. Erityisinä kiinnostuksen kohteina ovat selkäkipuisten ohella: hengitysfysioterapia, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia sekä urheilijoiden ennaltaehkäisevä- ja vammanjälkeinen kuntoutus. Taru aloitti ensimmäisenä Turussa Spiraalistabilaatio-ryhmätunnit vuonna 2015.

Ohjaajana hän on erittäin tarkka, mutta lempeä ja kannustava.

https://www.pilatesturku.com

Mikä Spiraalistabilaatio?

Spiraalistabilaatio (SPS) on tsekkiläisen lääkärin, Richard Smišekin, 40-vuotisen tutkimustyön tuloksena kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se on osoittautunut tehokkaaksi selkäkipujen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Kohteita ovat mm. alaselkäkipujen, skolioosin, välilevytyrän ja vatsalihasten erkauma.

SPS:n tuloksellisuus on tieteellisesti todistettu yksityiskohtaisten EMG-analyysien avulla. Suomessa on tällä hetkellä yli 500 koulutettua ohjaajaa ja monet suomalaiset huippu-urheilijat sekä tanssijat ovat löytäneet metodin tuomat edut ja liittäneet sen osaksi harjoitteluaan.

Kiitos Turun Teatterisäätiö kurssin mahdollistamisesta ja tuesta.