Uncategorized

Takaisin

Maria Kanasen Kehokätköilyä koettavissa New Performance festivaalilla 3.–5.9.2021

Tanssitaiteilija Maria Kananen työskenteli heinäkuussa Läntinen tanssin aluekeskuksen RaumArs residenssissä Kehokätköilyä –yhteisötanssiteoksen parissa. Nyt Maria Kanasen Kehokätköilyä on koettavissa New Performance festivaalilla 3.–5.9.2021

Kehokätköilyä yhteisötanssiteos kutsuu kaikenikäiset ihmiset yhdessä ja erikseen pysähtymään hiljentymisen, läsnäolon, kuuntelun ja kehollisuuden äärelle.

Teos rakentuu kuudesta kaupunkitilaan sijoitetusta QR koodi rastista. Rastien yksinkertaiset tehtävät johdattelevat osallistujat kehollisen kokemisen ja omaa kehoa kuuntelevan liikkumisen äärelle, nauttimaan kaupunkiympäristöstä ja viheralueista arkista olemista syvemmällä tavalla.
Rastien kehollisiin tehtäviin pääsee tutustumaan festivaalin aikana myös yhdessä tanssitaiteilija Maria Kanasen kanssa ohjattujen kävelykierrosten muodossa.

Rastien sijainnit Turussa julkaistaan lähempänä festivaalia. Tehtäviin pääsee tutustumaan myös kotoa käsin karttasivun lopusta löytyvien linkkien avulla.

Kehokätköilyä toteutettiin ensimmäisen kerran Raumalla heinäkuussa 2021 yhteistyössä RaumaArs ry:n, Rauman kaupungin ja Läntisen tanssin aluekeskuksen kanssa.

Maria Kananen on freelance tanssitaiteilija, jonka tavoitteena on luoda ja tuoda tanssitaidetta erilaisiin ympäristöihin sekä edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia luovan liikkeen ja tanssin avulla kaikenikäisten ihmisten parissa.

Lue lisää:
http://www.newperformance.fi
http://www.newperformance.fi/taiteilijat/maria-kananen-fi/
https://www.mariakananen.com/kehokatkoilya-rastit-turussa