Uutiset

Takaisin

Trash Heroes – Kesäkiertue 2021

Trash Heroes on osallistava ja avoin kulttuurikonsepti, joka rakentaa viihtyisämpää ja kestävämpää ympäristöä ja tuo tanssia kaupunkilaisille eri puolella Suomea. Tänä kesänä Trash Heroes järjestää kymmenen päivän mittaisen kesäkiertueen eri paikkakunnilla 2–11.7.2021.

Lisätietoja hankkeesta: https://www.trashheroes.net/

Trash Heroes on syntynyt tanssitaiteilijoiden Antti Lahden ja Panu Varstalan aloitteesta. He liikkuvat erikoisvarustelluilla, aurinkosähköä hyödyntävillä polkupyörillä, pysähtyvät siivoamaan ja tekevät jonkin taideteon yhdessä yhden tai kahden paikallisen tanssitaiteilijan kanssa.

Tavoitteena on rakentaa siltoja ja tuoda ympäristötietoisuutta esiin taiteen keinoin.

”Me uskomme, että jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa lähiympäristönsä viihtyvyyteen. Haaveilemme paremmasta kaupungista, jossa tanssitaan kaduilla, liikutaan ekologisesti, pidetään huolta luonnosta ja toisistamme”, Antti Lahti ja Panu Varstala toteavat.

Tämän kesän Trash Heroes -paikkakuntia ovat Turku, Naantali, Rauma, Pori, Vaasa, Seinäjoki, Oulu, Jyväskylä, Kangasniemi, Tampere ja Hämeenlinna. Trash Heroes -projekti on saanut positiivisen vastaanoton Suomessa ja kansainvälisesti ja erityisesti sen tapaa kiinnittää ympäristöasioihin huomiota ilman saarnaamista on kiitelty. Kesäkiertue on osa kolmivuotista valtakunnallista hanketta, jota tukee Suomen Kulttuurirahasto.

Kiertueaikataulu ja osallistuvat taiteilijat 2021

pe 2.7. Turku / Naantali
– Amanda Vuori, Anniina Ukkonen (Turku)
– Jonna Aaltonen (Naantali)
la 3.7. Rauma
– Maria Kananen
su 4.7. Pori
– Riku Lehtopolku
ma 5.7. Vaasa
– Mia Malvinieni, Heini Haverinen
ti 6.7. Seinäjoki
– Susanna Isotalo
ke 7.7. Oulu
– Petri Kauppinen
to 8.7. Jyväskylä
– Elias ”Elmonaattori” Niskanen, Karoliina Lähdenperä
pe 9.7. Kangasniemi / Kokko-residenssi
– Jukka Ristolainen
la 10.7. Tampere
– Ville Oinonen, Anu Silvennoinen, Noora Nenonen
su 11.7. Hämeenlinna – Tanja Kunnari, Jemina Pekkonen, Nella Kaartinen

 

Trash Heroes -taiteilijoita ja tapahtumia voi seurata sosiaalisessa mediassa avainsanalla #trashheroes

Kuva: Ville Juurikkala