Avoimet haut

Takaisin

Haetaan tanssitaiteilijoita sekä esitystaiteilijoita tanssi- ja esitystaiteilijoille suunnattuun maksuttomaan työpajaan/laboratorioon

Tanssitaiteilija Tuija Lappalainen hakee tanssi- ja esitystaiteilijoille suunnattuun maksutomaan työpaja/laboratorio tyyppiseen työpajaan tanssitaiteilijoita sekä esitystaiteilijoita, joille kehollinen työskentely on osana omaa taiteellista praktiikkaa.

Työpaja on osa New Performance Turku Festivaalin ohjelmistoa. Työskentely toteutetaan kahdessa jaksossa: ke 25.8, to 26.8., pe 27.8. klo 11-15 sekä 3.9. klo 18-21 ja 4.-5.9. klo 11-18. (3.-5.9. päivien aikataulu tarkennetaan yhdessä ryhmän kanssa) Turussa Läntisen tanssin aluekeskuksen harjoitustilassa Manillassa ja sen lähiympäristössä.

Osana työpajaa ja sen sisältöä ryhmän työskentelyä avataan yleisölle festivaali viikonloppuna. Työpaja on osa tanssitaiteilija Tuija Lappalaisen moniosaista projektia ja teossarjaa. Työskentelyn lähtökohtana on esiintyjän työhön kytkeytyvä praktiikka, jossa esiintyjän havainnon ja vapauden kokemuksen tutkimisen kautta lähestytään aiheita nyt-hetkisyydestä sekä olemassaolosta ja sen tavoista muuttuvassa ympäristössä.

Työpaja on osa tanssitaiteilija Tuija Lappalaisen moniosaista projektia ja teossarjaa. Työskentelyn lähtökohtana on esiintyjän työhön kytkeytyvä praktiikka, jossa esiintyjän havainnon ja vapauden kokemuksen tutkimisen kautta lähestytään aiheita nyt-hetkisyydestä sekä olemassaolosta ja sen tavoista muuttuvassa ympäristössä. Työpajassa työskennellään eri harjoitteiden kanssa ja tutkitaan ennalta valmistamattoman koreografian itseohjautuvuutta, jossa erilaisten tekstuurien ja näkymien annetaan syntyä huokoisuuden, yhteyden ja saatavilla olemisen harjoittamisen myötä. Työpaja antaa näkökulmia esiintyjyyteen ja esittämiseen sekä siihen liittyviin kysymyksiin.

Haku/ilmoittautuminen mukaan työpajaan 12.7. mennessä.

Lähetä lyhyt esittelyteksti itsestäsi ja vapaamuotoinen motivaatiokirje, jossa kerrot myös tämän hetkisistä kiinnostuksen kohteistasi ja teemoista omassa työskentelyssäsi osoitteeseen lappalainen.tuija@gmail.com.

Tuija Lappalainen on freelancer-tanssitaiteilija, joka työskentelee tanssijana, näyttelijänä sekä koreografina. Hän on työskennellyt esiintyjänä ja koreografina useissa eri tanssitaiteen ja teatterin kentän produktioissa sekä tehnyt omia teoksia koreografina Suomessa ja Saksassa. Hänen taiteellista työskentelyään värittää dialogisuus eri taiteenalojen sekä esitys- ja työskentelymuotojen välillä. Lappalainen on kiinnostunut muodostumisen ja ruumiillistumisen prosesseista, sisäisten kokemusmaailmojen ja intentioiden vuodoista itsen ja ympäröivän välisen rajan huokoisuudessa sekä merkitysmaailmojen syntymisestä ei-tietämisen reittejä.