Uutiset

Takaisin

Aluekeskuspalkalla: Robert Stowe ja Evgeny Kostyukov katutanssin estetiikan äärellä

Robert Stowe ja Evgeny Kostyukov työskentelevät Läntinen tanssin aluekeskuksen aluekeskuspalkalla residenssissä Barker-teatterissa keväällä 2021.

Pulla-kollektiivin yhdessä muodostavat katutanssija ja valtiotieteiden maisteri Robert Stowe sekä tanssitaiteilija ja tanssinopettaja Evgeny Kostyukov ovat työskennelleet aluekeskuspalkalla uuden teoksen parissa.

Kostyukov ja Stowe painottavat treeneissään vuorovaikutusta ensimmäisen yhteisen teoksen parissa. Aluekeskuspalkalla työskentely mahdollistaa erilaisen lähestymistavan, kun toimeentulosta ei tarvitse huolehtia.

”Aluekeskuspalkalla työskentely on mahdollistanut sen, että hankalassa maailmantilanteessa ei ole tarvinnut pelätä toimeentuloa. Se myös mahdollistaa sen, että on helpompi päästä työskentelemään esimerkiksi tänne Barker-teatterille.” Robert

”Aluekeskuspalkalla työhön on ollut helpompi syventyä.” Evgeny

Aluekeskuspalkalla työskennellessä tarkoituksena on syntyä lyhytvideotanssiteos, johon he ovat ottaneet vaikutteita muun muassa katutanssista ja Albert Camus’n sisyfoksen myytistä.

”Pulla-kollektiivi kiittää LTA:n ja Barker-teatterin tukea omien ideoiden toteutukseen ja taiteellisammatilliseen kehitykseen.”

Videohaastattelulla he kertovat, miten työskentely uuden teoksen parissa on lähtenyt käyntiin ja miten Albert Camus’n sisyfoksen myytti liittyy teokseen: