Uutiset

Takaisin

Tuija Lappalaisen työskentely tulevan projektin parissa

Tanssitaiteilija Tuija Lappalainen työskenteli kahdessa jaksossa heinä-elokuussa ja marraskuussa Läntinen tanssin aluekeskuksen aluekeskuspalkalla. Lappalainen on työskennellyt tulevan tanssi- ja esitystaiteellisen projektin suunnittelu- ja pohjatyön parissa.

Teosprojekti on jatkoa hänen Postgraduation Recidency Studios and Performance Research Studies -ohjelmassa aloittamalle tanssitaiteelliselle tutkimusprojektille, joka keskittyy esiintyjän kokemukseen, havaintoon ja vapauteen. Tulevassa teoksessa on mukana sama työryhmä, jonka kanssa on jo ennestään luotu pohjaa teoksen keskeisen taiteellisen praktiikan harjoittamisessa.

”Työpäivät ovat käytännössä koostuneet teoksen tuotantoon liittyvistä osa-alueista sekä teoksen sisällöllisten teemojen ja työskentelymenetelmien kirkastamisesta, muun muassa lukemisen, suunnittelun, studiotyöskentelyn ja reflektoinnin kautta.” Lappalainen kertoo projektista.

Kuvassa kaksi tanssijaa.

Työpäivät ovat olleet tanssitaiteilijoille ominaiseen tapaan monipuolisia.

”Osa päivistä jakautui studiossa työskentelyn osaan ja muuhun työhön. Lisäksi oli myös päiviä, jolloin tein esimerkiksi työsuunnitelmaa, hain referenssejä, kävin läpi mahdollisia esitystiloja ja keskustelin työryhmän kanssa. Tärkeänä osana työskentelyä ovat olleet teoksen esitysmuotoon liittyvä työ ja sen hahmottaminen, sekä keholliseen harjoittamiseen ja virittymiseen liittyvät kysymykset tämän teoksen kehyksessä.”

Läntinen tanssin aluekeskuksen aluekeskuspalkkaa myönnetään ensisijaisesti varsinais-suomalaisille ja satakuntalaisille vapaan kentän tanssitaiteilijoille taiteelliseen työskentelyyn. Sitä voidaan myöntää myös alueen ulkopuolisille tanssitaiteilijoille, jos työskentely tapahtuu alueella. Aluekeskuspalkan myöntäminen edellyttää, että työ tulee näkyväksi aluekeskuksen toimintana. Läntinen tanssin aluekeskus toimii tukijana ja taiteellisen työskentelyn mahdollistajana.

Kuvassa Velia Hahnemann ja Paula Morè. Kuva: Tuija Lappalainen
Artikkelikuvassa Tuija Lappalainen. Kuva: Emilia Usvalaakso

Kuvassa tanssija.