Uutiset

Takaisin

Tanssija talossa Porin taidemuseossa

Läntinen tanssin aluekeskuksen ja Porin taidemuseon Tanssija talossa -konsepti käynnistyi Porin taidemuseossa. Konseptin ideana on rikastuttaa ja mahdollistaa visuaalisen taiteen kokemista toisen taidemuodon avulla. Tanssitaiteilija Taru Aho luo kehon aistisuuteen virittävän kuunnelman, joka on auditiivinen johdatus keholliseen tapaan kokea kuvataidetta. Kuunnelma julkaistaan Porin taidemuseon verkkosivuilla.

Lisäksi Aho vetää kolme maksutonta ja kaikille avointa museokierrosta, joissa tarkastellaan Perversioni on usko taiteeseen -näyttelyn teoksia tanssitaiteen keinoin. Kierrokset pidetään sunnuntaina 22.11 ja torstaina 26.11.2020. Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Aho fasilitoi varjotanssi-workshopin lapsille Luciano Castellin Metamorphosis-teoksen edessä. Lauantaina 21.11. on luvassa luovaa piirustusta ja kohtaamisia taiteen ympäröimänä. Ohjelmassa on liikkuvan tanssijan piirtämistä klo 12.00–13.15.

Tanssija talossa -konsepti Läntinen tanssin aluekeskuksen ja Porin taidemuseon yhteistyö. Tavoitteena on luoda konsepti, jota voidaan myöhemmin soveltaa myös muissa LTA:n alueen museoissa, gallerioissa ja näyttelytiloissa. Tanssitaiteilija saa työskentelystään yhden kuukauden palkan.

 

Taidemuseokierros tanssijan kanssa

Sunnuntai 22.11. klo 12.00–13.00
Torstai 26.11. klo 11.00–12.00 ja 16.30–17.30

Taidemuseokierros tanssijan kanssa on liikkeellinen johdatus keholliseen tapaan kokea kuvataidetta. Uudenlaisella opastuksella kokeillaan yhdessä, miten tanssitaiteen keinoin voi uppoutua ja tulla osaksi näyttelyn teemoja ja herkistyä tarkastelemaan museotilaa uusilla tavoilla. Liikkeen avulla on tarkoitus tavoittaa näyttelyn mahdollisesti herättämiä selittämättömiä tuntemuksia, joita on hankala verbalisoida. Yleisöä näyttelyssä johdattaa tanssija Taru Aho.

 

Tanssicroquis – piirtämistä ja kohtaamisia

Lauantai 21.11. klo 12.00–13.15

Lauantai aamupäivänä piirretään liikkuvaa tanssijaa näyttelytilassa. Piirtämisaikaa on noin tunnin verran, jonka jälkeen tanssija tutustuu piirroksiin ja tekee niistä pienen henkilökohtaisen liikkeellisen tulkinnan piirtäjälle. Tapahtuma on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneet piirtämään luonnoksia jatkuvassa liikkeessä olevasta mallista. Työskentely on itsenäista ja omaehtoista. Tarvikkeet saa lainaksi taidemuseolta. Tanssimassa Taru Aho.

 

Varjotanssi

Perjantai 20.11.

Näyttelyssä voit tavata tanssijan ja kokeilla yhdessä varjotanssia lasten oikeuksien päivänä perjantaina 20.11.

 

Kuva: Tapio Aho
Maalaus: Luciano Castelli, The bitch and her dog, 1981

Kuvassa tanssija ja maalaus.