Uutiset

Takaisin

Maria Nurmelalle ja Ville Oinoselle Suomen Kulttuurirahaston liikkuvuusapuraha

Suomen Kulttuurirahasto myönsi 10 000 euron liikkuvuusapurahan tanssitaiteilija Maria Nurmelalle ja tanssitaiteilija Ville Oinoselle The Days -nykytanssiteoksen esitys- ja työpajakiertueisiin Isossa-Britanniassa ja Kanadassa. Projektin keskiössä on korkealaatuinen nykytanssiteos, yleisötyö ja työpajatoiminta, joka on suunnattu etenkin tanssitaiteesta kiinnostuneille senioreille.

Kuva: Victor Dmitriev

The Days -teos sai ensi-iltansa Tanssikuu-festivaalilla Porissa joulukuussa 2018. Teoksen lähtökohtana oli viedä tanssiteoksen tekoprosessia pois koreografilähtöisestä toteutustavasta. Nurmela ja Oinonen inspiroituivat englantilaisen koreografin, Theo Clinkardin, nykytanssiteoksista ja ehdottivat yhteistyötä. Tavoitteena oli valmistaa korkeatasoinen ja kevytrakenteinen nykytanssiteos, jota olisi mahdollista kierrättää niin Suomessa kuin ulkomailla. Lisäksi tavoitteena oli toteuttaa monipuolista yleisötyö- ja työpajatoimintaa.

Teos on kiertänyt kiertänyt Suomea ja kansainvälisiä festivaaleja poikkeuksellisen menestyksekkäästi muun muassa Tanssin talon Tanssi kiertää -tuella, Tanssin tiedotuskeskuksen Venäjä-ohjelman mukana ja Lontoon Suomi Instituutin kutsumana.

Kuvassa kaksi tanssijaa