Uutiset

Takaisin

Maria Nurmelan tanssielokuvat kansainvälisillä festivaaleilla

Turkulaisen tanssitaiteilija Maria Nurmelan kaksi tanssielokuvaa on valittu kansainvälisten festivaalien ohjelmistoon.

KAIKUJA | ECHOES esitetään Cinedanza Festivalilla Modenassa, Italiassa 23.–25.10.2020. LIMINAL puolestaan on valittu osaksi ohjelmistoa Moving Images International Videodance Festival -tapahtumassa, joka järjestetään Kyproksen Nikosiassa 8.–18.12.2020.

Molemmat elokuvat on tehty Turussa ohjaaja Vesa Loikaksen kanssa.

 

KAIKUJA | ECHOES

Pääosassa on tyttö/nainen. Hänet nähdään kahdessa eri iässä kahden tanssijan tulkitsemana.

Kaiut omasta historiasta luovat rinnastuksia ja heijastuksia hahmon menneisyydestä. Oman äänen selkeä kuuleminen on kasvun ehto, mutta tämä vaatii heittäytymistä omiin tunteisiin ja niiden historiaan. Ekho oli kreikkalaisessa mytologiassa nymfi, joka puhui aina, kun muut puhuivat, ja joka ei koskaan aloittanut keskustelua muiden vaietessa. Hänestä tuli kaikuna tunnetun akustisen ilmiön henkilöitymä.

Katso elokuvan traileri:

 

LIMINAL

Liminal on alun perin latinaa (limen) ja tarkoittaa kynnystä.

Katso elokuvan traileri:

Kuvassa tanssija