Uutiset

Takaisin

Lotta Halinen RaumArs-residenssissä lokakuussa

Tanssitaiteilija Lotta Halinen työskentelee Läntinen tanssin aluekeskuksen mahdollistamassa RaumArs-residenssissä Raumalla lokakuussa. Kuukauden työskentelyjaksolla valmistuu liikkeellinen ja tilalähtöinen sooloesitys, joka tutkii julkista tilaa ja sen fyysisiä ja sosiaalisia erityispiirteitä liikkeen ja olemisen kautta. Halinen on erityisen kiinnostunut leikittelemään julkisen tilan kehollisen normiston ja vapaan liikkeen välimaastossa.

”Tuleva teos on inspiroitunut mustavalkoisista elokuvista ja iskelmämusiikista. Teoksen oli alunperin tarkoitus toteutua julkisessa tilassa, mutta tämän hetkinen epidemiatilanne vaikuttaa vahvasti tähän. Yksi työni tärkeimmistä kulmakivistä on teatteritilan ulkopuolella työskenteleminen ja yleisön kanssa kohtaaminen tämän kautta.”

Lotta Halinen on Helsingissä asuva tanssitaiteilija, joka työskentelee valtakunnallisesti tanssijana, koreografina ja taidepedagogina esittävän taiteen kentällä. Hän on valmistunut tanssijaksi Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän kansainväliseltä Movement and Performance Research -tanssilinjalta Outokummusta vuonna 2013. Opintojensa jälkeen hän matkusti Israeliin tanssimaan Liat Dror and Nir Ben Gal Dance Companyssa, jonka jälkeen hän jatkoi SEAD-tanssikorkeakouluun Itävaltaan viimeistelemään tanssijan kandidaatin opintonsa, joista hän valmistui kesällä 2014.

Halinen on koreografioinut omia teoksiaan vuodesta 2014 ja hänen viimeisimpiä töitänsä ovat Veggur-Seinä (2015), White Room (2017), Lux Griseo (2020) ja Figures (2020). Hänen teoksiaan on esitetty muun muassa Junge Kunst Parcours -festivaalilla, Wienin Künstlerhausissa ja Belvederen Wienissä, Kaktus-festivaalilla ja Galleria SIC:issä Helsingissä, Teatteri Kiisussa Outokummussa, Republic Theaterissa Salzburgissa, La Calderan kulttuurikeskuksessa Barcelonassa ja viimeisimpänä osana Tampereen Finlaysonin 200-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa tämän vuoden tammikuussa.

Lotta Halinen on työskennellyt kansainvälisesti tanssijana muun muassa Doris Uhlichin, Jozef Frucekin, Michael Mualemin, Janina Rajakankaan, Stefan Baier, Lea Pischken ja Leena Keizerin teoksissa. Hän on myös ottanut osaa erilaisiin poikkitaiteellisiin produktioihin esimerkiksi Rah Elehin, Esa-Matti Smolanderin, Anna Venäläisen ja Cris af Enehielmin ohjauksessa.

Läntinen tanssin aluekeskus ja Rauman kaupunki mahdollistavat vuodessa yhden kuukauden mittaisen residenssijakson tanssitaitaiteen ammattilaiselle RaumArs ry:n residenssiasunnossa Raumalla. Residenssin tavoitteena on tanssitaiteen saatavuuden ja saavutettavuuden lisääminen
alueella. Tanssitaiteilija työskentelee oman praktiikkansa parissa Raumalla ja osallistuu Rauman
kulttuurisen vanhustyön viikkoon osallistamalla ikäihmisiä tanssitaiteeseen. Tanssitaiteilija saa työskentelystä kuukauden aluekeskuspalkan. Residenssitaiteilija valitaan vuosittain avoimen haun kautta.

Rauman kaupungin logo

Kuvassa tanssija