Uutiset

Takaisin

Kohtaamisen taidematka Förillä 27.–30.8.2020

Elokuun lopulla on tarjolla kehollisia kohtaamisia ja ehdotuksia hetkelliseen näkökulman muutokseen turkulaisille tutulla reitillä. Kohtaamisen taidematka Förillä​ 27.–30.8.2020 on turkulaisten ammattitanssitaiteilijoiden toteuttamaa toimintaa, jonka ytimenä ovat kehollinen kohtaaminen, matala osallistumiskynnys sekä muutos arkipäiväisessä ympäristössä ja rytmissä.

Ihmisten odottaessa lauttaa rannassa, tanssitaiteilijat esittäytyvät ja tarjoavat mahdollisuuden osallistua pieneen Förimatkan aikana toteutettavaan tehtävään. Tehtävät ovat yksinkertaisia kehoon ja kohtaamiseen liittyviä toimintoja, kuten esimerkiksi silmiin katsominen, liikkeen peilaaminen tai yhteisen hengitysrytmin hakeminen. Tanssitaiteilijat kehottavat osallistujia tekemään tehtävät heille ennestään tuntemattoman henkilön kanssa. Tehtävän tekeminen alkaa, kun matkustajat nousevat Förille ja loppuu, kun Föri saapuu vastarannalle.

Toiminnan tavoitteena on kehollisen kohtaamisen ja kontaktin kautta havahduttaa olemassa olevaa liikkumisen ja olemisen tapaa sekä aiheuttaa muutos rutiininomaisessa toiminnassa. Lisäksi tavoitteena on tanssitaiteilijoitten erityisosaamisen hyödyntäminen lyhyissä kohtaamisissa arkisissa tilanteissa.

Toiminnan toteuttavat tanssitaiteilijat Satu Hakamäki, Henna-Maria Hanhineva, Silja McNamara ja Satu Tuittila.

Kohtaamisen taidematkat järjestetään Förillä:

to 27.8. klo 16.00–18.00
pe 28.8. klo 17.30–19.30
la 29.8. klo 10.00–12.00
su 30.8. klo 13.00–15.00

Kohtaamisia ovat tukeneet TOP-säätiö ja Läntinen tanssin aluekeskus.
Valokuva: Sanna Leinonen