Uutiset

Takaisin

Kiertoliike-taiteilijat vuodelle 2020 valittu!

Kiertoliike-tapahtuma täyttää maaliskuussa Kajaanin tanssilla. Tapahtuman taiteilijahaku käynnistettiin syyskuussa teemalla Taidetanssin ekologiset ja kestävät toimintamallit. Haku on nyt päättynyt ja vuoden 2020 Kiertoliike-taiteilijoiksi valittiin Petra Kauppila (Itä-Suomen tanssin aluekeskus), Terhi Kuokkanen (Keski-Suomen Tanssin Keskus), Maria Nurmela (Läntinen tanssin aluekeskus), Kati Raatikainen (Pohjanmaan tanssin aluekeskus), Tuija Touhunen (Sisä-Suomen tanssin aluekeskus) ja Sari Palmgren (Zodiak – Tanssin aluekeskus Helsinki). Pohjoisen tanssin aluekeskuksen Kiertoliike-taiteilijaksi valittiin Anna Riski. Järjestävää aluekeskusta edustavana taiteilijana hänet valittiin haun ulkopuolelta.

Kiertoliike-taiteilijat työskentelevät yhdessä viikon ajan Kajaanissa ennen tapahtuman alkua ja avaavat teemaan pohjaavaa työskentelyään tapahtuman osallistujille lauantaina 21.3.2020. Kiertoliike-taiteilijoiden ohjaavana taiteilijana toimii työskentelyviikon ajan tanssitaiteilija Auri Ahola.

Tapahtuman sisällöistä vastaava työryhmä sai yhteensä 21 tasokasta hakemusta, joissa annettua teemaa oli pohdittu monelta kantilta. Valinnoissa kiinnitettiinkin erityistä huomioita teeman käsittelyyn. Valinnat tehneeseen sisältötyöryhmään kuuluvat Routa Companyn taiteellinen johtaja Saku Koistinen, tuottaja Piia Julkunen, Täydenkuun Tanssit -festivaalin taiteellinen johtaja Alpo Aaltokoski, Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Annika Sillander ja Tanssin talon Office and Experience Manager Mirva Tamppinen.

Kiertoliike-tapahtuma järjestetään vuonna 2020 kuudetta kertaa. Taiteilijoita haettiin mukaan tapahtumaan kolmatta kertaa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Tanssin talo ja tanssin aluekeskusverkosto. Vuonna 2020 päävastuullisena järjestäjänä toimii Pohjoisen tanssin aluekeskus / Routa Company.

Kajaanin tapahtumassa 20–22.3. paneudutaan ilmastokriisiin. Tapahtuma kulkee otsikolla Aktivismi ilmastokriisin aikana – Mitkä ovat tanssin ammattilaisen keinot kestävään huomiseen? Alustava ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen käynnistyy marraskuussa 2019. Pysy kuulolla!

Lisätietoja:

Routa Company
tuottaja Piia Julkunen, piia@routacompany.fi, 044 0556977
taiteellinen johtaja Saku Koistinen, saku@routacompany.fi, 044 3231588