logo

Uutiset

FERN ORCHESTRA: ARBORETUM –PLANT SERIES II

esitys | föreställningen | performance

Arboretum on esitys, jossa soitetaan kasveja, tanssitaan ja annetaan kasveille ääni. Esitys tapahtuu kuplan sisällä ja sitä voi seurata joko sen sisä- tai ulkopuolelta. Voit seurata esitystä niin kauan kuin haluat ja lähteä silloin kun itsellesi sopii. Ohjeistus paikan päällä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Esitys kestää n. 1 h 20 min jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus soittaa kasveja ja jutustella esiintyjien kanssa. Soveltuu kaikenikäisille, ei pääsymaksua.

I föreställningen Arboretum spelar vi växter, dansar och ger växterna röst. Vi spelar inne i en bubbla och man kan följa föreställningen inuti eller utanför den. Du kan följa showen så länge du vill och lämna den när det passar dig. Instruktioner på plats på finska, svenska och engelska. Föreställningen tar ungefär 1 h 20 min och efter det har publiken möjlighet att spela växterna och prata med artisterna. Passar för alla åldrar, ingen avgift.

liike | rörelse | movement : Janne Kilpiö
konsepti | konsept | consept : Vespa Laine
kasvisoittimet | växtinstrumenterna | plant instruments : Markus Heino

ESITYKSIÄ KESÄKUUSSA MYÖS TURUSSA, PARAISILLA JA KORPPOOSSA!

Lisätietoja>

Perjantaina 4.5. klo 10-10.45 Riikka Kosola ja Karoliina Lummikko kutsuvat kaikki halukkaat seuraamaan Avoimia harjoituksia Läntisen tanssin aluekeskuksen Manillan studioon. Kosola ja Lummikko olivat Manillassa maalis-huhtikuussa aluekeskuksen harjoitustilatuella työstämässä omia projektejaan. Tämä on mahdollisuus kurkata sisään kummankin työskentelyprosesseihin.


Kosola ohjaa Ryppäitä. Ryppäitä on nykytanssiteos ryhmälle naisia, ja se jäsentyy kuin improvisaattorinen peli. Kehot organisoituvat kuin viinirypäleet ikään, ryppäisiin, sekä irtonaisiin hedelmiin. Kyse on auringosta ja valosta, lihasta, hedelmälihasta, viinistä ja vapaudesta, vaikkakin hyvin abstraktisti.
Teoksen tanssijat tuntevat kaikki pelin säännöt ja voivat hypätä mukaan helposti ja vapaasti, kun haluavat. Tämä pätee myös teoksen harjoituksiin. Tanssijat tulevat mukaan kun pääsevät ja voivat. Tämä lisää teoksen herkkyyttä - peliä ei koskaan ole pelattu loppuun, sillä pelaajat vaihtuvat.


Ryppäisiin osallistuvat tai on osallistunut nyt tavalla tai toisella Riikka Kosola, Linda Holmström, Annastiina Saastamoinen, Henna-Maria Hanhineva, Sandrina Lindgren, Satu Hakamäki, Karoliina Lummikko, Anna Lemberg, Sofia Koittola, Erika Malkki, Veera Alaverronen, Liana Potila.
Esityksen ensi-ilta on suunniteltu helmikuuhun 2019. Teos esittäytyy Barker-teatterin Incognito-iltamissa 5.5.2018.

 

Huomaa aikaisen ilmoittautujan early bird -hinta! Tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja myös mm. Teemu Mäeltä ja iranilaiselta tanssitaiteilija Sina Saberilta. Ohjelmassa on myös keskustelua eri alojen yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa sekä pienryhmätyöskentelyä Kiertoliike-taiteilijoiden johdolla.
Helsingissä asuva sveitsiläis-haitilainen kuvataiteilija Sasha Huber on Kiertoliike 2018 -yllätyspuheenvuoron pitäjä!

Tampereella 24.–25. toukokuuta 2018 pidettävän Kiertoliikkeen teemana on tänä vuonna tanssin tekijät yhteiskunnallisina vaikuttajina.

Ilmoittautuminen on auki 4.5.2018 asti.

Ilmoittautuminen tanssin alan ainoaan ammattilaistapahtumaan on auki, pääset ilmoittautumaan tästä!

Tutustu Kiertoliike 2018 -ohjelmaan tästä!


Tapahtuman yhteistyöfestivaalina on Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali, jonka ohjelmaan voit tutustua tästä.

Huom! Kiertoliikkeeseen ilmoittautuneet saavat festivaaliliput vain kahdeksan euron hintaan! Katso ohjeet festivaalilippuja koskien ilmoittautumisen yhteydessä.


Viime vuoden tapaan ohjelmassa on myös Kiertoliike Ekstraplus, joka tänä vuonna on yhteinen brunssi pirkanmaalaisten tanssitaiteilijoiden kanssa 5-vuotisjuhliaan viettävällä, valtionpalkinnon saaneella Liikelaiturilla. Mukana Liikelaiturin brunssilla on myös vuoden 2018 Kiertoliike-taiteilijat. Brunssista nautitaan lauantaina 26.5. klo 13–16. Mukaan mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.
 

Kiertoliike on vuosittain järjestettävä tanssin alan ainoa ammattilaisfoorumi, jossa keskustellaan päivänpolttavista teemoista, kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja kokoonnutaan yhteen jakamaan kokemuksia, vaikuttamaan ja vaikuttumaan sekä nauttimaan elämyksistä ja yhdessä olemisesta.
 

Vuoden 2018 Kiertoliikkeen järjestävät Sisä-Suomen tanssin aluekeskus ja Tanssin talo yhdessä tanssin aluekeskusverkoston kanssa. Vuoden 2018 sisältötyöryhmään kuuluvat Tomi Paasonen (Itä-Suomen tanssin aluekeskus), Matti Paloniemi (Pohjoinen tanssin aluekeskus), Samuli Roininen (Tanssiteatteri MD / Tanssivirtaa Tampereella), Piia Kulin (Sisä-Suomen tanssin aluekeskus), Emilia Hänninen (Tanssin talo) sekä tanssitaiteilijat Diina Bukareva ja Hanna Kahrola (Sisä-Suomen tanssin aluekeskus).
 

Kiertoliike 2018 -foorumin tukijat ja yhteistyökumppanit ovat: Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Tanssiteatteri MD, Tampereen kaupunki, Tampereen konservatorion tanssijakoulutus sekä Tullikamarin Kulttuurikeskus ja Klubi.

Tanssikummit edistävät kehollista vuorovaikutusta

Tänä keväänä Tanssikummit Satu Hakamäki, Henna-Maria Hanhineva ja Jennifer Joffs työskentelevät maahanmuuttajien kanssa Turun kaupungin valmistavassa opetuksessa (valmo) ja vastaanottokeskuksessa osana Artsequal-tutkimushanketta.
Maahanmuuttajien kanssa työskenneltäessä yhteistä puhuttua kieltä ei usein ole, vaan Tanssikummi on kehollisen läsnäolon ja vuorovaikutuksen kautta yhteydessä ryhmäläisiin. Tanssikummit myös kehittävät toiminnan aikana kehonlukutaidon kurssia.

Valmo -ryhmän tavoitteena on oppia suomen kieltä ja kulttuuria. Tanssikummin mukaan ilmapiiri on rento ja opettajat huumorintajuisia. Mukana luokassa on myös kasvatus- ja kuntoutuskoira. Tanssikummi vierailee ryhmässä 1-2 kertaa viikossa helmikuusta toukokuun puoliväliin.
Valmo -ryhmässä tanssi ja liike lomittuvat suomen kielen oppimiseen. Ryhmäläiset ovat opetelleet verbejä eri aikamuodoissa liikkeen avulla. Lisäksi ryhmä on tutkinut Tanssikummin johdolla kehonosia ja vuorovaikutusta käsien kautta. Ryhmän kuuntelu, jokaisen oma liike ja liikkeen arvokkuus ovat myös ryhmän kevään aiheita.

Tanssikummi on itsekin tutkimusmatkalla, sillä hän ei voi etukäteen tietää, mitä matka näiden maahanmuuttajanuorten kanssa tuo tullessaan, mihin se muotoutuu ja mitä kaikkea Tanssikummi voi mahdollistaa heille ja mitä puolestaan hän itse oppii.


 

Vastaanottokeskuksen Tanssikummi-toiminnassa keskitytään siihen, mitä ryhmässä viestitään keholla. Tutkitaan, miten voidaan löytää sanatonta läheisyyttä, huomioida omia ja toisten (fyysisiä) rajoja, koskettaa ja kohdata lempeydellä.

Tanssikummi ei ohjaa valmiiksi suunniteltuja harjoituksia, vaan tekee havaintoja osallistujien liikkumisesta (minkälaisia tunteita, asenteita, tapoja ja tarpeita he välittävät liikkeellään) ja peilaa havaintojaan takaisin heille. Näin syntyy yhteinen tiedostettu kehollinen aihe tai haaste, jonka ympärillä rakennetaan tanssi.
Tanssikummi käyttää usein erilaista materiaalia kehollisten teemojen tai haasteiden löytämiseen ja havainnollistamiseen.
Kuvapankista valittu kuva kertoo hänelle jotain siitä, mitä on osallistujan tämän hetken olotila tai, mitä hän toivoo tai tarvitsee. Osallistujat myös piirtävät. Kun Tanssikummi esimerkiksi huomaa, että jollakin on vaikeuksia antaa muille tilaa tai huomioida muiden ihmisten rajoja, hän havainnollistaa oman tilan tarvetta piirtämällä taululiidulla tai teipillä ympyrän lattialla tai yhdessä piirretään osallistujien ääriviivat lattiaan.

Tanssikummi-toiminnassa on löydetty tapoja ja taitoja, millä voidaan luoda yhteinen kehollinen kieli, jossa hyväksytään ihmisten erilaisuudet ja rajat, löydetään ne säännöt, tavat, olemisen muodot, jotka kaikki voivat hyväksyä juuri tällä hetkellä.
Tanssikummin mukaan motivaatio hankkia uutta kehollista tietoa ja kehollisia vuorovaikutustaitoja on selkeästi kasvanut osallistujilla ja hän toivoo, että ne siirtyvät myös muihin vuorovaikutustilanteisiin.Turkulaisen Tanssiteatteri Erin perustivat 1989 tanssija-koreografit Tiina Lindfors, Lassi Sairela ja Eeva Soini.

Erillä on oma teatteri Turun keskustassa osoitteessa Yliopistonkatu 7. Näytöksiä teatterilla on vuodessa 150-190 ja ensi-iltoja 2-4. Lisätietoja teatterista linkistä: www.eri.fi

Tanssiteatteri Eri hakee naispuolista ammattitanssijaa elokuusta 2018 alkaen Lisätietoja>

Meet the Artist
Saaren kartanon residenssitaiteilijoiden maksuton työpaja esiintyjille

Yhdysvaltalaiset taiteilijat Lindsay Parnell ja Kevin Schwenkler vetävät esiintyjyyteen liittyvän työpajan Läntisen tanssin aluekeskuksen studiossa Manillassa (Itäinen Rantakatu 64, 20810 Turku) keskiviikkona 14.2. ja torstaina 15.2. klo 12–15. Ilmoittaudu maksuttomaan työpajaan 12.2. mennessä!
 Lisätietoja>


Kuva: Pirre Naukkarinen


Turun AMK:N Taideakatemia järjestää HYVINVOIVA TAITEILIJA  kehonhuoltoseminaarin la 17.2.-su 18.2.2018 sirkuskoulutuksen harjoitustiloissa os. Sepänkatu 1.
Lisätietoja> http://www.l-tanssi.fi/images/HYVINVOIVA_TAITEILIJA.pdf


Tanssitaiteilija Hanna Brotherus yhdessä Maaseudun Sivistysliiton kanssa haluaa kutsua sinut mukaan pyöreän pöydän keskusteluun ideoimaan yhdessä teemaa ”Keho – ainoa kotini maailmassa”. Tapaaminen Turussa pe 16.3. klo 13-16, Läntisen tanssin aluekeskuksen tiloissa, Linnankatu 24. Ilmoittaudu etukäteen, viimeistään pe 9.3. helka.ketonen(at)msl.fi.
Lisätietoja>

Haemme valmista teosta, jonka esiintyjien on oltava paikallisia freelancereitä tai alueella aktiivisesti työskenteleviä vapaan kentän tanssin ammattilaisia, esitettäväksi Turun konserttitalolla järjestettävän gaalanäytöksen toiselle puoliskolle. Esityksestä maksetaan TESsin mukainen esityskorvaus. Hakuaika 5.2.2018 saakka.

Teoksesta:

2 x 10 min teosta tai 1 x 20 min teos
Elävä musiikki (toiveena, ei ehdoton)
Tanssityyli vapaa
Helppo toteutettavuus ja teknisesti joustava (siirtymät tiukkoja)

Liitä hakemukseen tarkka kuvaus/ video kokonaisuudesta, valosuunnitelma/muut tekniset vaatimukset. Hakemukset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Valinta tehdään yhteistyössä Turun musiikkijuhlien ja Läntinen tanssin aluekeskuksen kanssa helmikuun puoliväliin mennessä.

Tiedustelut:
Sanna Meska
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
0400 546016

Tapahtumakalenteri

toukokuu 2018
M T K T P L S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31Tilaa uutiskirje