logo

Uutiset

Turkulaisen Tanssiteatteri Erin perustivat 1989 tanssija-koreografit Tiina Lindfors, Lassi Sairela ja Eeva Soini.

Erillä on oma teatteri Turun keskustassa osoitteessa Yliopistonkatu 7. Näytöksiä teatterilla on vuodessa 150-190 ja ensi-iltoja 2-4. Lisätietoja teatterista linkistä: www.eri.fi

Tanssiteatteri Eri hakee naispuolista ammattitanssijaa elokuusta 2018 alkaen Lisätietoja>

Meet the Artist
Saaren kartanon residenssitaiteilijoiden maksuton työpaja esiintyjille

Yhdysvaltalaiset taiteilijat Lindsay Parnell ja Kevin Schwenkler vetävät esiintyjyyteen liittyvän työpajan Läntisen tanssin aluekeskuksen studiossa Manillassa (Itäinen Rantakatu 64, 20810 Turku) keskiviikkona 14.2. ja torstaina 15.2. klo 12–15. Ilmoittaudu maksuttomaan työpajaan 12.2. mennessä!
 Lisätietoja>


Kuva: Pirre Naukkarinen


Turun AMK:N Taideakatemia järjestää HYVINVOIVA TAITEILIJA  kehonhuoltoseminaarin la 17.2.-su 18.2.2018 sirkuskoulutuksen harjoitustiloissa os. Sepänkatu 1.
Lisätietoja> http://www.l-tanssi.fi/images/HYVINVOIVA_TAITEILIJA.pdf


Tanssitaiteilija Hanna Brotherus yhdessä Maaseudun Sivistysliiton kanssa haluaa kutsua sinut mukaan pyöreän pöydän keskusteluun ideoimaan yhdessä teemaa ”Keho – ainoa kotini maailmassa”. Tapaaminen Turussa pe 16.3. klo 13-16, Läntisen tanssin aluekeskuksen tiloissa, Linnankatu 24. Ilmoittaudu etukäteen, viimeistään pe 9.3. helka.ketonen(at)msl.fi.
Lisätietoja>

Haemme valmista teosta, jonka esiintyjien on oltava paikallisia freelancereitä tai alueella aktiivisesti työskenteleviä vapaan kentän tanssin ammattilaisia, esitettäväksi Turun konserttitalolla järjestettävän gaalanäytöksen toiselle puoliskolle. Esityksestä maksetaan TESsin mukainen esityskorvaus. Hakuaika 5.2.2018 saakka.

Teoksesta:

2 x 10 min teosta tai 1 x 20 min teos
Elävä musiikki (toiveena, ei ehdoton)
Tanssityyli vapaa
Helppo toteutettavuus ja teknisesti joustava (siirtymät tiukkoja)

Liitä hakemukseen tarkka kuvaus/ video kokonaisuudesta, valosuunnitelma/muut tekniset vaatimukset. Hakemukset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Valinta tehdään yhteistyössä Turun musiikkijuhlien ja Läntinen tanssin aluekeskuksen kanssa helmikuun puoliväliin mennessä.

Tiedustelut:
Sanna Meska
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
0400 546016

Turun AMK:N Taideakatemia järjestää HYVINVOIVA TAITEILIJA  kehonhuoltoseminaarin

la 17.2.-su 18.2.2018 sirkuskoulutuksen harjoitustiloissa os. Sepänkatu 1.

Lisätietoja>

La Poule - Kana 
konsepti ja toteutus Riikka Kosola
Ensi-ilta  pe 19.1.2018 klo 19.30 Barker-teatterissa.

La Poule on tanssijan ja performanssitaiteilijan työ, osaksi vakava, osaksi klovnimainen, tiettyä huumoria ihmisyyden kanssa etsien ja eläen.La poule, pienellä, on ranskaksi kana. Feminiinistä etuliitettä kantaen, La Poule, isolla, on esiintyvä taiteilija, diiva, nainen, lapsi, ihminen.
Lisätietoja>

 

KATOAVA KALOTTI
Satu Tuittila (konsepti ja koreografia)
tanssi-installaatio
27.1. - 11.2.2018

Installaatio ti-pe klo 10-18, la-su klo 12-16
Tanssi-installaatiot la-su klo 14-16 Brinkkalan Ullakko, Vanha Suurtori 3, Turku

Katoava kalotti on pitkäkestoinen tanssi-installaatio, jossa Brinkkalan talon ullakolle rakentuu muutoksessa oleva ekosysteemi. Esitysjakson aikana muuntuvat teemat heijastavat työryhmän ja tieteellisen tutkimuksen havaintoja ilmastonmuutoksen aiheuttamista todellisista ja todennäköisistä sekä mahdollisista muutoksista arktisilla alueilla.
Lisätietoa>

 

Tervetuloa LTA:n jäsentapaamiseen torstaina 18.1. klo 13-16, Linnankatu 24. Aiheena on kansainvälisen Keðja tanssitapahtuman järjestäminen Turussa syksyllä 2019 yhteisvoimin läntisen alueen tanssitoimijoiden kanssa. Paikalla on myös Tanssin tiedotuskeskuksen kansainvälisten asioiden päällikkö Katarina Lindholm.

Keðja on pohjoismaisten ja balttilaisten tanssin ammattilaisten yhteisö, johon Tanssin tiedotuskeskus on kuulunut alusta saakka. Sen tavoitteena on ollut ylläpitää ja kehittää alueen tanssin ammattilaisten verkostoa sekä luoda yhteistyötä alueen toimijoiden välille.

Keðjan toimintaan on kuulunut suurten verkostotapaamisten (Encounter) järjestäminen noin kerran vuodessa. Tapahtumat ovat keränneet noin 200 tanssin ammattilaista Pohjoismaista ja Baltiasta keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia ja osaamistaan, verkostoitumaan sekä katsomaan esityksiä. Aiemmat Suomen tapahtumat on järjestetty Kuopiossa 2009 ja Maarianhaminassa 2014.

Kansainväliset tanssin ammattilaiset Turkuun 2019?
Tanssin tiedotuskeskus ja Läntinen tanssin aluekeskus pohtivat mahdollisuuksiaan järjestää Keðja-tapahtuma Turussa syksyllä 2019.

Tervetuloa kuulemaan lisää aiheesta!

Tanssin aluekeskusverkosto järjesti tänä syksynä haun, jossa haettiin jokaiselta alueelta yhtä taiteilijaa työskentelemään yhdessä Kiertoliike-viikon ajaksi tapahtuman teeman – tanssin tekijät yhteiskunnallisina vaikuttajina – ympärillä.

Kiertoliike-taiteilijat toteuttavat tapahtumassa pienryhmätyöskentelysession oman taiteellisen näkemyksensä ja tapahtuman teeman pohjalta.

Lisäksi Kiertoliike-taiteilijat osallistuvat tapahtuman kahvipöytäkeskusteluihin yhdessä Kiertoliikkeen puhujien kanssa. Taiteilijat voivat yhdessä tai erikseen tuottaa myös muita esiintuloja Kiertoliike-ohjelmaan.

Työskentelyä ohjaavat tamperelaiset tanssitaiteilijat Diina Bukareva ja Hanna Kahrola, jotka ovat mukana myös vuoden 2018 Kiertoliikkeen sisältötyöryhmässä.

Kiertoliike-taiteilijat 2018 ovat:

Diina Bukareva ja Hanna Kahrola (Sisä-Suomen tanssin aluekeskus), Inka-Leea Hakkarainen (Itä-Suomen tanssin aluekeskus), Mira Kautto (Keski-Suomen Tanssin Keskus), Hanna Korhonen (Pohjanmaan tanssin aluekeskus), Kati Raatikainen (Tanssin aluekeskus Helsinki), Tanja Råman (Pohjoinen tanssin aluekeskus) ja Annastiina Saastamoinen (Läntinen tanssin aluekeskus).

Kiertoliike 2018 -tapahtuma järjestetään Tampereella 24.–25.5.2018. Tapahtuman ohjelma julkaistaan tammikuussa 2018. Teemana on Tanssin tekijät yhteiskunnallisina vaikuttajina. Kiertoliikkeen yhteistyöfestivaali on Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali.

Kiertoliike on vuosittain järjestettävä tanssin alan ammattilaisfoorumi, jossa keskustellaan päivänpolttavista teemoista, kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja kokoonnutaan yhteen jakamaan kokemuksia ja vaikuttamaan sekä nauttimaan elämyksistä ja yhdessä olemisesta. Kiertoliike järjestetään yhteistyössä Tanssin talon ja tanssin aluekeskusten kanssa.

Vuoden 2018 Kiertoliikkeen järjestävät Tanssin talo ja Sisä-Suomen tanssin aluekeskus.

 

Lisätietoa>

https://tanssintalo.fi/ammattilaisille/kiertoliike/

Tapahtumakalenteri

maaliskuu 2018
M T K T P L S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31Tilaa uutiskirje