logo

Uutiset

Kiireellisissä asioissa ole yhteydessä toiminnanjohtaja sanna.meska (at) l-tanssi.fi

Aurinkoista kesää!

Turun kaupunki mahdollistaa koko syksyn jatkuvan Tanssikummi-toiminnan valtion perintörahoituksella. Rahoitus on Turun kaupungilta ainutlaatuinen ja merkittävä satsaus aluekeskuksen Tanssikummi-toimintaan. Kaupungin rahoitus mahdollistaa Tanssikummien vuoden täysipäiväisen työskentelyresurssin niin, että kahdeksan kuukautta siitä toteutetaan vanhuspalveluissa ja neljä varhaiskasvatuksen yksiköissä.  


Tanssikummi Anna Lemberg aloitti maanantaina 2.7 kuukauden kestävän työskentelyn Mäntyrinteen vanhainkodissa ja oli jännittynyt, mutta innoissaan tulevista kohtaamisista vanhusten kanssa. Mäntyrinne on valtakunnallisen Taidekori- hankkeen pilottiyksikkö Turussa ja hankeen kautta Mäntyrinteen henkilökunta on saanut tutustua mm. tanssin ja musiikin käyttöön hoivatyössä. Toiminnanohjaajana työskentelevä Heli Vihersaari-Salmi onkin iloinen, että Tanssikummi-toiminta aloitetaan juuri Mäntyrinteestä. Tanssikummi työskentelee Mäntyrinteessä päivittäin osana vanhainkodin arkea ja vierailee kaikilla osastoilla. Tanssikummin välityksellä taidelähtöistä toimintaa viedään erityisesti vuodepotilaille.

Tanssitaiteilija Carita Lähteenmäki on kesäkuun ajan työskennellyt Läntisen tanssin aluekeskuksen residenssitaiteilijana RaumArs taiteilijavierasohjelman puitteissa. Taidemuseon näyttelytilaan avautuva Jälkiä - work in progress sooloteos esittelee tanssitaiteilija Carita Lähteenmäen liiketutkielmaa orgaanisista liikeketjuista, luonnon ja kehollisuuden välisestä yhteydestä sekä empatian paikasta tässä vuorovaikutuksessa.

Esitys on kokonaan improvisoitu ja perustuu taiteilijaresidenssin aikana työstettyihin liiketehtäviin, joissa Lähteenmäki etsii sallivaa ja hyväksyvää kehollisen olemisen muotoa. Residenssin alussa Lähteenmäki työskenteli raumalaisten lasten ja nuorten parissa tanssityöpajoissa. Hän on antanut tämän työskentelyn vaikuttaa Jälkiä – work in progress esityksen muotoutumiseen.

Carita Lähteenmäki
Jälkiä – work in progress
ke 27.6.2018 klo 16.00 Rauman taidemuseo, yläkerran näyttelytila

Liput: Museon pääsymaksu 6/3€, alle 18 v. Ilmaiseksi.
Esityksen kesto n. 30 minuuttia.
Yhteistyössä: Läntinen tanssin aluekeskus, RaumArs A-i-R ja Rauman kaupunki, joka tukee Läntisen tanssin aluekeskuksen residenssin toteuttamisessa.

Video>

Tanssillisia kohtaamisia on luvassa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa Kesäkuun aikana, kun kiertävät Kesäkulkurit matkaavat maakunnissa esiintyen ja pitäen tanssityöpajoja lapsille ja nuorille.

Tänä kesänä kiertue järjestetään jo yhdeksättä kertaa ja kulkureina työskentelevät tanssitaiteilijat Ilona Salonen ja Karoliina Lummikko.

Kesän kiertueteos on nimeltään Metsään meni!

Kiertueella mukana autovuokraamo Hertz.

 

Kesäkulkurit kiertävät:

6.6 Sauvo
7.6 Somero
9.6 Uusikaupunki
12.6 ja 14.6 Raisio
13.6 Pyhäranta
15.6 Seikkailupuisto, Turku
16.6 Kaarina
18.6 Masku
19.6 Paimio
20.6 ja 21.6 Turku
25.6 ja 26.6 Pori
27.6 Pomarkku
28.6 Nakkila
29.6 Huittinen

Kesäkulkurit kiertuetta voit seurata Facebookissa>

Lisätietoa>

FERN ORCHESTRA: ARBORETUM –PLANT SERIES II

esitys | föreställningen | performance

Arboretum on esitys, jossa soitetaan kasveja, tanssitaan ja annetaan kasveille ääni. Esitys tapahtuu kuplan sisällä ja sitä voi seurata joko sen sisä- tai ulkopuolelta. Voit seurata esitystä niin kauan kuin haluat ja lähteä silloin kun itsellesi sopii. Ohjeistus paikan päällä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Esitys kestää n. 1 h 20 min jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus soittaa kasveja ja jutustella esiintyjien kanssa. Soveltuu kaikenikäisille, ei pääsymaksua.

I föreställningen Arboretum spelar vi växter, dansar och ger växterna röst. Vi spelar inne i en bubbla och man kan följa föreställningen inuti eller utanför den. Du kan följa showen så länge du vill och lämna den när det passar dig. Instruktioner på plats på finska, svenska och engelska. Föreställningen tar ungefär 1 h 20 min och efter det har publiken möjlighet att spela växterna och prata med artisterna. Passar för alla åldrar, ingen avgift.

liike | rörelse | movement : Janne Kilpiö
konsepti | konsept | consept : Vespa Laine
kasvisoittimet | växtinstrumenterna | plant instruments : Markus Heino

ESITYKSIÄ KESÄKUUSSA MYÖS TURUSSA, PARAISILLA JA KORPPOOSSA!

Lisätietoja>

Perjantaina 4.5. klo 10-10.45 Riikka Kosola ja Karoliina Lummikko kutsuvat kaikki halukkaat seuraamaan Avoimia harjoituksia Läntisen tanssin aluekeskuksen Manillan studioon. Kosola ja Lummikko olivat Manillassa maalis-huhtikuussa aluekeskuksen harjoitustilatuella työstämässä omia projektejaan. Tämä on mahdollisuus kurkata sisään kummankin työskentelyprosesseihin.


Kosola ohjaa Ryppäitä. Ryppäitä on nykytanssiteos ryhmälle naisia, ja se jäsentyy kuin improvisaattorinen peli. Kehot organisoituvat kuin viinirypäleet ikään, ryppäisiin, sekä irtonaisiin hedelmiin. Kyse on auringosta ja valosta, lihasta, hedelmälihasta, viinistä ja vapaudesta, vaikkakin hyvin abstraktisti.
Teoksen tanssijat tuntevat kaikki pelin säännöt ja voivat hypätä mukaan helposti ja vapaasti, kun haluavat. Tämä pätee myös teoksen harjoituksiin. Tanssijat tulevat mukaan kun pääsevät ja voivat. Tämä lisää teoksen herkkyyttä - peliä ei koskaan ole pelattu loppuun, sillä pelaajat vaihtuvat.


Ryppäisiin osallistuvat tai on osallistunut nyt tavalla tai toisella Riikka Kosola, Linda Holmström, Annastiina Saastamoinen, Henna-Maria Hanhineva, Sandrina Lindgren, Satu Hakamäki, Karoliina Lummikko, Anna Lemberg, Sofia Koittola, Erika Malkki, Veera Alaverronen, Liana Potila.
Esityksen ensi-ilta on suunniteltu helmikuuhun 2019. Teos esittäytyy Barker-teatterin Incognito-iltamissa 5.5.2018.

 

Huomaa aikaisen ilmoittautujan early bird -hinta! Tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja myös mm. Teemu Mäeltä ja iranilaiselta tanssitaiteilija Sina Saberilta. Ohjelmassa on myös keskustelua eri alojen yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa sekä pienryhmätyöskentelyä Kiertoliike-taiteilijoiden johdolla.
Helsingissä asuva sveitsiläis-haitilainen kuvataiteilija Sasha Huber on Kiertoliike 2018 -yllätyspuheenvuoron pitäjä!

Tampereella 24.–25. toukokuuta 2018 pidettävän Kiertoliikkeen teemana on tänä vuonna tanssin tekijät yhteiskunnallisina vaikuttajina.

Ilmoittautuminen on auki 4.5.2018 asti.

Ilmoittautuminen tanssin alan ainoaan ammattilaistapahtumaan on auki, pääset ilmoittautumaan tästä!

Tutustu Kiertoliike 2018 -ohjelmaan tästä!


Tapahtuman yhteistyöfestivaalina on Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali, jonka ohjelmaan voit tutustua tästä.

Huom! Kiertoliikkeeseen ilmoittautuneet saavat festivaaliliput vain kahdeksan euron hintaan! Katso ohjeet festivaalilippuja koskien ilmoittautumisen yhteydessä.


Viime vuoden tapaan ohjelmassa on myös Kiertoliike Ekstraplus, joka tänä vuonna on yhteinen brunssi pirkanmaalaisten tanssitaiteilijoiden kanssa 5-vuotisjuhliaan viettävällä, valtionpalkinnon saaneella Liikelaiturilla. Mukana Liikelaiturin brunssilla on myös vuoden 2018 Kiertoliike-taiteilijat. Brunssista nautitaan lauantaina 26.5. klo 13–16. Mukaan mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.
 

Kiertoliike on vuosittain järjestettävä tanssin alan ainoa ammattilaisfoorumi, jossa keskustellaan päivänpolttavista teemoista, kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja kokoonnutaan yhteen jakamaan kokemuksia, vaikuttamaan ja vaikuttumaan sekä nauttimaan elämyksistä ja yhdessä olemisesta.
 

Vuoden 2018 Kiertoliikkeen järjestävät Sisä-Suomen tanssin aluekeskus ja Tanssin talo yhdessä tanssin aluekeskusverkoston kanssa. Vuoden 2018 sisältötyöryhmään kuuluvat Tomi Paasonen (Itä-Suomen tanssin aluekeskus), Matti Paloniemi (Pohjoinen tanssin aluekeskus), Samuli Roininen (Tanssiteatteri MD / Tanssivirtaa Tampereella), Piia Kulin (Sisä-Suomen tanssin aluekeskus), Emilia Hänninen (Tanssin talo) sekä tanssitaiteilijat Diina Bukareva ja Hanna Kahrola (Sisä-Suomen tanssin aluekeskus).
 

Kiertoliike 2018 -foorumin tukijat ja yhteistyökumppanit ovat: Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Tanssiteatteri MD, Tampereen kaupunki, Tampereen konservatorion tanssijakoulutus sekä Tullikamarin Kulttuurikeskus ja Klubi.

Tapahtumakalenteri

heinäkuu 2018
M T K T P L S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31Tilaa uutiskirje