logo

Kolmatta kertaa järjestettävä tanssin ammattilaistapahtuma Kiertoliike 2017 järjestetään New Performance Turku Festivalin yhteydessä 6. – 7. lokakuuta. Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa 14. elokuuta osoitteessa kiertoliike.tanssintalo.fi. Huomaathan, että 31. elokuuta mennessä ilmoittautuneet saavat liput alennettuun hintaan.

Kiertoliike 2017 -tapahtuman aiheena on väliaikaisten yhteisöjen sietämätön keveys. Ohjelmassa on myös muun muassa Kissat pöydälle, PRKL! -väittelyklubi, performanssikävely, Maija Hirvasen esitysluento taiteesta ja rakkaudesta sekä tietenkin hyvät bileet!

Aikaa on tänä vuonna järjestetty erityisesti keskustelulle ja yhdessä olemiselle.

Tapahtuman keynote-esiintyjinä ovat brittiläinen performanssitaiteilija Scottee sekä kaupunkikulttuurivaikuttaja Jaakko Blomberg.

– Scottee on performatiivinen ja vähän toisenlainen keynote-esiintyjä kuin mihin on totuttu. Hän kääntää valta-asetelman ylösalaisin. Jaakko Blomberg taas valikoitui puhujaksi, sillä hänen toiminnassaan korostuvat erilaisten tilojen haltuunotto sekä väliaikaisten yhteisöjen tuntemus, Läntisen tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Sanna Meska kertoo.

Scotteen työt käsittelevät usein rotua, seksuaalisuutta, luokkaa, ikää ja sukupuolta luoden tiloja, jossa altavastaaja nousee etualalle, juhlituksi ja näkyväksi henkilöksi – sallien samalla epämukavien keskustelujen syntymisen. Scottee on häirikkö, suurisuu ja huomionkipeä taiteilija, jonka teokset ovat hävyttömiä, tökeröitä ja jättävät usein katsojansa vähän vaivaantuneeksi.  Scotteen töitä on nähty muun muassa Tate Modernissa ja Royal Opera Housessa.

Vuoden kaupunkilaisena ja Helsinki Travel Awardilla palkittu tuottaja, aktivisti, taiteilija ja tutkija Jaakko Blomberg on puolestaan ollut mukana rakentamassa ja luomassa useita kaupunkitapahtumia, kuten Siivouspäivää ja Helsinki Sauna Daytä sekä Illallinen taivaan alla -tapahtumaa. Blomberg on ollut perustamassa myös vegaanista lippakioski Jänöä.

Kiertoliike on lunastanut paikkansa tanssin kentän foorumina, joka kokoaa toimijoita yhteen lajiin ja taustaan katsomatta jakamaan, kuulemaan ja keskustelemaan. Viime vuonna Jyväskylään kokoontui noin 150 tanssin alan ammattilaista. Tapahtumaa on kehitetty aiempien vuosien palautteen pohjalta.

Kiertoliike 2017 sisältötyöryhmässä ovat mukana New Performance Turku Festivalin taiteellinen johtaja Leena Kela, Zodiakin taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti, Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Piia Kulin, Tanssin talon ohjelmasuunnittelija Kaari Martin ja Läntisen tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Sanna Meska.

Kiertoliikkeen järjestävät Tanssin talo, Läntinen tanssin aluekeskus ja New Performance Turku Festival yhteistyössä muiden tanssin aluekeskusten kanssa.
Kiertoliike on tanssin kentän valtakunnallinen ammattilaisfoorumi, joka kokoaa tanssin toimijoita yhteen tanssin kentältä lajiin, taustaan ja ammattiin katsomatta jakamaan, kuulemaan, keskustelemaan ja vaikuttumaan. Kiertoliikkeen tavoitteena on lisätä alan vuoropuhelua ja verkostoitumista Suomessa. Vuosittain eri puolilla Suomea kiertävän, paikallisten festivaalien yhteydessä järjestettävän foorumin teemat koostuvat alan ajankohtaisista kysymyksistä.
Early bird -hinta 25 euroa (sis. molemmat päivät) on voimassa 14.–31.8.2017. Normaalihintaiset liput maksavat 1.9. alkaen 30 euroa / kaksi päivää. Tanssin ammattiin opiskelevat saavat ryhmäliput hintaan 10€/hlö (ryhmän koko väh. 5 opiskelijaa).

Katso ohjelma www.kiertoliike.tanssintalo.fi
Lisätietoja:
Kaari Martin, Tanssin talo Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Sanna Meska, Läntinen tanssin aluekeskus, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tapahtumakalenteri

heinäkuu 2018
M T K T P L S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31Tilaa uutiskirje