logo

Uutiset

La Poule - Kana 
konsepti ja toteutus Riikka Kosola
Ensi-ilta  pe 19.1.2018 klo 19.30 Barker-teatterissa.

La Poule on tanssijan ja performanssitaiteilijan työ, osaksi vakava, osaksi klovnimainen, tiettyä huumoria ihmisyyden kanssa etsien ja eläen.La poule, pienellä, on ranskaksi kana. Feminiinistä etuliitettä kantaen, La Poule, isolla, on esiintyvä taiteilija, diiva, nainen, lapsi, ihminen.
Lisätietoja>

 

KATOAVA KALOTTI
Satu Tuittila (konsepti ja koreografia)
tanssi-installaatio
27.1. - 11.2.2018

Installaatio ti-pe klo 10-18, la-su klo 12-16
Tanssi-installaatiot la-su klo 14-16 Brinkkalan Ullakko, Vanha Suurtori 3, Turku

Katoava kalotti on pitkäkestoinen tanssi-installaatio, jossa Brinkkalan talon ullakolle rakentuu muutoksessa oleva ekosysteemi. Esitysjakson aikana muuntuvat teemat heijastavat työryhmän ja tieteellisen tutkimuksen havaintoja ilmastonmuutoksen aiheuttamista todellisista ja todennäköisistä sekä mahdollisista muutoksista arktisilla alueilla.
Lisätietoa>

 

Tervetuloa LTA:n jäsentapaamiseen torstaina 18.1. klo 13-16, Linnankatu 24. Aiheena on kansainvälisen Keðja tanssitapahtuman järjestäminen Turussa syksyllä 2019 yhteisvoimin läntisen alueen tanssitoimijoiden kanssa. Paikalla on myös Tanssin tiedotuskeskuksen kansainvälisten asioiden päällikkö Katarina Lindholm.

Keðja on pohjoismaisten ja balttilaisten tanssin ammattilaisten yhteisö, johon Tanssin tiedotuskeskus on kuulunut alusta saakka. Sen tavoitteena on ollut ylläpitää ja kehittää alueen tanssin ammattilaisten verkostoa sekä luoda yhteistyötä alueen toimijoiden välille.

Keðjan toimintaan on kuulunut suurten verkostotapaamisten (Encounter) järjestäminen noin kerran vuodessa. Tapahtumat ovat keränneet noin 200 tanssin ammattilaista Pohjoismaista ja Baltiasta keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia ja osaamistaan, verkostoitumaan sekä katsomaan esityksiä. Aiemmat Suomen tapahtumat on järjestetty Kuopiossa 2009 ja Maarianhaminassa 2014.

Kansainväliset tanssin ammattilaiset Turkuun 2019?
Tanssin tiedotuskeskus ja Läntinen tanssin aluekeskus pohtivat mahdollisuuksiaan järjestää Keðja-tapahtuma Turussa syksyllä 2019.

Tervetuloa kuulemaan lisää aiheesta!

Tuntematon Tanssija / Okänd Dansare / Unknown Dancer

Marjan Raarin koreografia kolmelle tanssijalle. Teos pohjautuu tilanteisiin joita monet tanssijat joutuvat kokemaan näinä päivinä.

Koreografia voimakkuudesta, taistelusta, myötätunnosta ja olemassaolosta.

Koreografia Marjan Raar
Tanssi Kaisa Koulu, Linda Holmström, Marjan Raar
Valot Antton Kainulainen

Kuvat Reino Koivula

Ensi- ilta
Tiistai 5.12 klo 19.00
Seuraavat esitykset:
7-8-9-14-15.12 klo 19.00


Tuotanto Barker-teatteri, Marjan Raar
Tuotantoa tukevat Taiteen edistämiskeskus, Turun kaupunki, Läntinen tanssin aluekeskus

www.barkerteatteri.fi

Tanssin aluekeskusverkosto järjesti tänä syksynä haun, jossa haettiin jokaiselta alueelta yhtä taiteilijaa työskentelemään yhdessä Kiertoliike-viikon ajaksi tapahtuman teeman – tanssin tekijät yhteiskunnallisina vaikuttajina – ympärillä.

Kiertoliike-taiteilijat toteuttavat tapahtumassa pienryhmätyöskentelysession oman taiteellisen näkemyksensä ja tapahtuman teeman pohjalta.

Lisäksi Kiertoliike-taiteilijat osallistuvat tapahtuman kahvipöytäkeskusteluihin yhdessä Kiertoliikkeen puhujien kanssa. Taiteilijat voivat yhdessä tai erikseen tuottaa myös muita esiintuloja Kiertoliike-ohjelmaan.

Työskentelyä ohjaavat tamperelaiset tanssitaiteilijat Diina Bukareva ja Hanna Kahrola, jotka ovat mukana myös vuoden 2018 Kiertoliikkeen sisältötyöryhmässä.

Kiertoliike-taiteilijat 2018 ovat:

Diina Bukareva ja Hanna Kahrola (Sisä-Suomen tanssin aluekeskus), Inka-Leea Hakkarainen (Itä-Suomen tanssin aluekeskus), Mira Kautto (Keski-Suomen Tanssin Keskus), Hanna Korhonen (Pohjanmaan tanssin aluekeskus), Kati Raatikainen (Tanssin aluekeskus Helsinki), Tanja Råman (Pohjoinen tanssin aluekeskus) ja Annastiina Saastamoinen (Läntinen tanssin aluekeskus).

Kiertoliike 2018 -tapahtuma järjestetään Tampereella 24.–25.5.2018. Tapahtuman ohjelma julkaistaan tammikuussa 2018. Teemana on Tanssin tekijät yhteiskunnallisina vaikuttajina. Kiertoliikkeen yhteistyöfestivaali on Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali.

Kiertoliike on vuosittain järjestettävä tanssin alan ammattilaisfoorumi, jossa keskustellaan päivänpolttavista teemoista, kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja kokoonnutaan yhteen jakamaan kokemuksia ja vaikuttamaan sekä nauttimaan elämyksistä ja yhdessä olemisesta. Kiertoliike järjestetään yhteistyössä Tanssin talon ja tanssin aluekeskusten kanssa.

Vuoden 2018 Kiertoliikkeen järjestävät Tanssin talo ja Sisä-Suomen tanssin aluekeskus.

 

Lisätietoa>

https://tanssintalo.fi/ammattilaisille/kiertoliike/

Jo yhdeksättä kertaa tapahtuva, ihana uuden tanssin ja esitystaiteen festivaali XS Kutomolla torstaista lauantaihin 23.-25.11.2017!

Festivaaliohjelma:
To 23.11. klo 19
Last Yearz Interesting Negro/Jamila Johnson-Small: i ride in colour and soft focus, no longer anywhere
+ Esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen, jonka moderoi Janina Rajakangas

Pe 24.11. klo 19 | Kahden teoksen yhteisilta
Vespa Laine: Ferns
Laura Jantunen: Still Garden ENSI-ILTA

La 25.11. klo 19 | Kahden teoksen yhteisilta
Maarit Mustonen ja Anne Naukkarinen: WATER FALL 6 ENSI-ILTA
Mikko Niemistö: Birthday #2
+ XS-festivaali päättyy Biitsin musiikkiin lauantain esitysillan jälkeen!

Liput esitysiltoihin: 15/10€
Tiedustelut: ehkatuotanto(at)gmail.com
XS Vol.9 – Uuden tanssin ja esitystaiteen festivaali on Ehkä-tuotantoa. Festivaalia tukee Läntinen tanssin aluekeskus.

Nykytaidetila Kutomo
Kalastajankatu 1 B
20100 Turku

Bussi 1 Kauppatori – Satama, Veistämöntorin pysäkki

Lisätietoja>

Tapahtumakalenteri

tammikuu 2018
M T K T P L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31Tilaa uutiskirje