logo

Läntinen tanssin aluekeskus tukee alueen tanssitaiteilijoiden työskentelyä aluekeskuspalkkauksin ja harjoitustilatuen avulla.

Alueen kaikki tanssiesitykset ja -tapahtumat löydät Tapahtumakalenterista.

 

Kevät 2018

Tanssiteos La Poule - Kana
Konsepti ja toteutus Riikka Kosola


Ensi-ilta  pe 19.1.2018 klo 19.30.
Muut esitykset:
la 20.1 klo 19.30
su 21.1 klo 18.00
ti 23.1 klo 19.30
Liput 15 / 10 €
Lippuvaraukset: info (at) barkerteatteri.fi

http://barkerteatteri.fi

Kiitokset : Barker-teatteri, Läntinen tanssin aluekeskus, TOP-säätiö ( Suomi ) Association Mâ (Ranska )


Barker-teatterin vuoden 2017 turkulainen residenssitaiteilija avaa tämän ensi-illan kautta ovet uuteen teokseen, joka aukeaa kuin kirja. Tanssija astuu sisään tarinaan Kanasta, naisesta, Pyryharakasta ja Joutsenesta, ja kutsuu yleisön mukaan maistamaan symbolisia kultamunia, unelmien appelsiineja.
La Poule on tanssijan ja performanssitaiteilijan työ, osaksi vakava, osaksi klovnimainen, tiettyä huumoria ihmisyyden kanssa etsien ja eläen. Siihen liittyy sekä rituaalimaisuus, tanssin vahvan kehollisuuden ja maanläheisyyden kautta, sekä virtuaalisuus lavasteiden videokerronnan kautta. Lauri Schreckin sävellys on silta näiden kahden maailman välillä.
La poule, pienellä, on ranskaksi kana. Feminiinistä etuliitettä kantaen, La Poule, isolla, on esiintyvä taiteilija, diiva, nainen, lapsi, ihminen. Välillä La Poule on lähempänä IhmisElukkaa, mutta Linnun Sielu sillä on.

 

KATOAVA KALOTTI

tanssi-installaatio

27.1. - 11.2.2018

Installaatio ti-pe klo 10-18, la-su klo 12-16
Tanssi-installaatiot la-su klo 14-16 Brinkkalan Ullakko, Vanha Suurtori 3, Turku

Katoava kalotti on pitkäkestoinen tanssi-installaatio, jossa Brinkkalan talon ullakolle rakentuu muutoksessa oleva ekosysteemi. Esitysjakson aikana muuntuvat teemat heijastavat työryhmän ja tieteellisen tutkimuksen havaintoja ilmastonmuutoksen aiheuttamista todellisista ja todennäköisistä sekä mahdollisista muutoksista arktisilla alueilla.

Katsoja voi seurata Katoavaa kalottia hetken, viipyä pidempään tai vierailla useita kertoja seuraten teoksen muuntumista.

Mitä me voimme tehdä? - on kysymys mitä haluamme pohdittavan kokemuksellisuuden, tiedon ja tunteiden sekä hyväksynnän ja toiminnan näkökulmista. 

Satu Tuittila (konsepti ja koreografia)

Tiina Vainio (kuvataide)
Janne Kilpiö ja Sofia Koittola (tanssi)
Kimmo Laaksonen (musiikki ja äänimaailma)
Kirsi Vaara (puvut)
Jarkko Forsman (valot ja tekniikka)
Marika Leinonen-Vainio (tuottaja ja yleisötyö)

Kiitos: Läntinen tanssin aluekeskus, Taike, TOP-säätiö, Turun Teatterisäätiö, SKR/Varsinais-Suomen rahasto

 

 

2017

Trash lake


Trash lake on fyysisesti ravisteleva kahden naistanssijan nykytanssiteos. Ylikuluttavaa yhteiskuntaa kritisoiva teos muuntaa Barker-teatterin kamppailuareenaksi muovijätettä vastaan. MP-kollektiivin ensimmäinen kokoillan teos asettaa tanssijat luonnon asemaan muovin armoille.


Esitykset:
Barker-teatterilla (Raunistulantie 25, 20300 Turku)
Pe 3.11.2017  klo 19  ensi-ilta + yleisökeskustelu esityksen jälkeen
La 4.11.2017  klo 19
Su 5.11.2017  klo 15
Ti 7.11.2017   klo 19

Liput käteisellä paikan päältä 20 € / 10 € , lippuvaraukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Työryhmä
Tanssi / koreografia: Suvi Nieminen ja Ilona Salonen
Puvustus / lavastus: Mervi Kuittinen
Valosuunnittelu: Marko Kallela
Äänisuunnittelu: Olli-Olavi Lautiola

Tuotanto
Barker-teatteri
MP-kollektiivi

Yhteistyökumppanit
Läntinen tanssin aluekeskus
Pidä Saaristo Siistinä ry

Teosta ovat tukeneet Läntinen tanssin aluekeskus, Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Svenska kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus ja Turun kaupunki.

Trash laken Facebook-event:

https://www.facebook.com/events/761882097342726/?acontext=%7B%22ref%22%3A%224%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

Kuva: Erko Ever

 

 

 

 Household Dance Protocol

Tanssija ja teatterin tekijä Sandrina Lindgren tutkii tanssin ja somaattisen liikkeen mahdollisuuksia kotitöissä. "Household Dance Protocol" tai "Huushollin Tanssiprotokolla" -projektia, joka sisältää työpajoja, esityksiä ja podcast-radio tanssiharjoituksia. Lindgrenin työtä tukee Läntinen tanssin aluekeskus. Voit kuunnella ensimmäisen jakson podcastista Antti Tolvin musiikilla täältä: https://soundcloud.com/user-585602187/pod-1-dance-mode-vs-routine-mode

www.householddance.com
 https://finland.fi/arts-culture/household-dance-protocol-choreographs-chores-finland/
Kuva: Oona Leino

Anna Torkkel: Present

Anna Torkkelin uusi teos Present pyrkii kohti sitä haurautta ja pehmeyttä, jota olemme. Esitys ehdottaa, että olennaisin on tässä, näkyvillä ja nyt-hetkessä. Teos jatkaa Torkkelin monivuotista työskentelyä läsnäolon ja yksinkertaisuuden parissa.

Titanik-galleriassa Turussa kantaesitettävän teoksen jokainen esityskerta tapahtuu eri tilassa ja rakennetun näyttämön suojasta riisuttuna. Joka esitys on ainutkertainen, uusi ja ohikiitävä tapahtuma. Esitys nähdään Titanikissa ja Kutomolla Turussa, Sorbus-galleriassa ja Galleria SICissä Helsingissä sekä Wäinö Aaltosen museossa, Turussa osana Kehonkuva-näyttelyä.

Työryhmä: Tashi Iwaoka, Mira Kautto, Johanna Porola, Piia Rinne, Riikka Thitz, Masi Tiitta, Anna Torkkel
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, Anna Torkkel
Tukijat: Läntinen tanssin aluekeskus, Taiteen edistämiskeskus, TOP-Säätiö, Turun kaupunki

To 5.10. klo 19 Titanik-galleria ENSI-ILTA!
Su 8.10. klo 17 nykytaidetila Kutomo
To 16.11. klo 18-20 Sorbus-galleria
La 18.11. klo 15 Galleria SIC
La 2.12. klo 15 Wäinö Aaltosen museo

Titanikin ja Sorbuksen esityksiin on vapaa pääsy. Kutomon ja SICin esityksiin voi ostaa lippuja Ehkä-tuotannon Holvista, liput: 15/10€. Wäinö Aaltosen museossa esityksen voi nähdä näyttelyn pääsylipulla.

Kuva: Hertta Kiiski

annatorkkel.com

///

Anna Torkkel: Present

Anna Torkkel’s new piece Present aims towards the fragility and softness we are. The performance suggests that the essential is herein, visible and in the moment now. The piece continues Torkkel’s long-term working on presence and simplicity.

Every showing of the piece happens in different space and without the shelter of a constructed stage set. Each performance is unique, new and fleeting event. After its premiere in Titanik Gallery in Turku, the piece is seen in Kutomo in Turku and in galleries Sorbus and SIC in Helsinki. In December Present is shown at Wäinö Aaltonen museum in Turku as part of Bodybuilding exhibition.

Working group: Tashi Iwaoka, Mira Kautto, Johanna Porola, Piia Rinne, Riikka Thitz, Masi Tiitta, Anna Torkkel
Production: Ehkä-production, Anna Torkkel
Supported by: Regional Dance Centre of Western Finland, Arts Council of Finland, TOP Foundation, City of Turku

Thu 5.10. at 7 pm Titanik Gallery PREMIER!
Sun 8.10. at 5 pm contemporary art space Kutomo
Thu 16.11. at 6-8 pm Sorbus Gallery
Sat 18.11. at 3 pm Galleria SIC
Sat 2.12. at 3 pm Wäinö Aaltonen museum

Performances in Titanik and Sorbus Gallery are free of charge. Tickets to the shows in Kutomo and SIC are sold on Ehkä-production’s Holvi store, prices 15/10€. The performance at Wäinö Aaltonen’s museum can be seen with the exhibition ticket.

Photo: Hertta Kiiski

annatorkkel.com

Kuva: Hertta Kiiski

 

KESÄ

Skarabee

Koti on erämaa. Tyhjät tölkit kolisevat jaloissa ja tiskialtaasta on valunut lampi keittiön lattialle. Lammessa ui joku. Tuuli kohisee hitaasti ja kadut ovat huimaavan alhaalla. Taustalla häämöttää vuori pienine kiipeilijöineen, ja ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Tätä kaikkea katsellaan kuin luontodokumenttia, ohjelmaa hyönteisiltä hyönteisille. Ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Maan alla on aarre kotelossaan, ehkä tai emt.

koreografia ja tanssi Jouni Järvenpää
lavastus Timo O. Nenonen

Esitykset Barker-teatterilla (Raunistulantie 25, 20300 Turku)
pe 7.7.2017 klo 19 ensi-ilta
la 8.7. klo 19
ke 12.7. klo 19
pe 14.7. klo 19
la 15.7. klo 19

Liput käteisellä paikan päältä 20 € / 10 €
varaukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tuotanto:
Jouni Järvenpää
Barker-teatteri
Läntinen tanssin aluekeskus

Teosta on tukenut Taiteen edistämiskeskus

Lisätietoja> https://www.facebook.com/events/272703623193791/

Kuva: Reino Koivula

 

LA POULE

La Poule -teos tanssijalle, muusikolle ja videoille on tanssitaiteilija Riikka Kosolan soolo, jota hän työstää Barker-teatterin kesäresidenssissä 2017 Läntisen tanssin aluekeskuksen tuella. Esityksen ensi-ilta on Barker-teatterissa tammikuussa 2018 ja work-in-progress -esitys syyskuun alussa 2017.

Konsepti, koreografia ja tulkinta Riikka Kosola, musiikki Lauri Shcreck. Akrobatia-asiantuntijat ja avustajat Eikka Alatalo ja Erika Malkki.

https://www.youtube.com/watch?v=ajWjpwVXpnI

 

EANA

Eana tanssiesitys kumpuaa pohdinnoista ilmastonmuutoksen vaikutuksista pohjoiskalotin herkkään luontoon.

Teoksen esitys Turun yliopston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen järjestämän "Futures of a Complex World" -konferenssin illallsiilla 12.6.

Konsepti ja koreografia: Satu Tuittila
Tanssi: Sofia Koittola
Musiikki ja äänisuunnittelu: Kimmo Laaksonen
Lavastus: Tiina Vainio
Puku: Kirsi Vaara
Tuottaja ja yleisötyö: Marika Leinonen-Vainio

Tekstien lähde: Maria Tuomi ja Virve Ravolainen (2016) Poro Pohjois-Fennoskandian tunturilaitumilla teoksessa Tapio Nykänen & Leena Valkeapää toim. Kilpisjärven poliittinen luonto SKS

Kalotti-työryhmä jatkaa Katoava kalotti projektia syksyllä 2017 yleisötyöpajojen pilotoinneilla, joihin kuuluu soolotanssi Eana sekä toiminnallinen työpaja.

Osa työryhmästä matkustaa syyskuussa viiden päivän Bioartican residenssiin Kilpisjärvelle työstämään talvella 2018 toteutuvia esityksiä.

Työryhmää ovat tukeneet TOP-säätiö, SKR Varsinais-Suomen rahasto ja Läntinen tanssin aluekeskus. Eana soolo on valmistunut Sofia Koittolan työharjoitteluna Turun taideakatemian tanssinopettajakoulutuksesta.

 

MAALISKUU

Sarastuksia -museokierros tanssien Wäinö Aaltosen museossa

RitmÅbo 17.3 ja 5.5 Vimmassa. www.ritmabo.com

 

 

 

 

 ARKISTO

 

Tapahtumakalenteri

maaliskuu 2018
M T K T P L S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31Tilaa uutiskirje